Abone Ol

Acun Ilıcalı reklam gelirlerini katladı: 1 koyup 3 aldı

Yılbaşı akşamı reyting rekoru kıran 'O Ses Türkiye Yılbaşı Özel' programının sonraki günlerde tekrarlarını izleyici ile buluştan Acun Ilıcalı, reklam gelirlerini katladı.

Acun Ilıcalı reklam gelirlerini katladı: 1 koyup 3 aldı

Yılbaşı akşamı birbirinden ünlü isimleri ekrana çıkartarak tüm Türkiye'yi televizyon başına kilitleyen ve reytingleri alt üst eden Acun Ilıcalı, programın üç kez tekrarını vererek reklam gelirleriyle kazancını da üçe katladı.

Konuyla ilgili Posta gazetesindeki köşesinde bir yazı kaleme alan televizyon eleştirmeni Mesut Yar, Acun Ilıcalı'nın taktiğinden övgüyle bahsetti.

İşte Mesut Yar'ın "1 koyup 3 aldı" başlıklı yazısı;

Sanırım yılbaşı ekranının en kârlı işi "O Ses Türkiye Yılbaşı Özel" (TV8) oldu. Program en az üç tekrarla ve çok da iyi reytingler alarak yılın ilk haftası prime time dilimini doldurdu...

Bu da bir anlamda her tekrarda reklam gelirlerini para havuzuna doldurmak anlamına geliyor. "Bir koyup üç almak" diye bir deyim vardı. "O Ses Türkiye" yılbaşı gecesinden itibaren bunu yapan tek program oldu...

Bu durum bir anlamda "dizilerin tekrarı neden bu kadar çok gösteriliyor?" sorusunun da yanıtı. Tek gösterimle diziye yapılan yatırımı geri alabilmek mümkün değil. Fazla tekrarla risk bölünüyor ve en azından harcananı geri almak mümkün oluyor. Durum budur!