Abone Ol

Açılan ateş sonrası Rusya'dan tehdit gibi açıklama!

Rus savaş gemisinin Türk balıkçı teknesine ateş açması sonrası, Rusya tehdit gibi bir açıklama yaptı!

Açılan ateş sonrası Rusya'dan tehdit gibi açıklama!

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Ege'de bir Türk balıkçı teknesi ile Rus fırkateyninin çarpışmasının son anda engellendiğı iddia edildi. Rus savaş gemisinin Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açtığı belirtiliyor.

ASKERİ ATAŞEYİ ÇAĞIRDILAR

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Servisi Rus "Smetlivıy" devriye gemisinin Ege denizinde bir Türk balıkçı gemisi ile çarpışmayı son anda engellediği iddiasını duyurdu. Yapılan açıklamada, "13 Aralık 2015 tarihinde Yunan Lemnos adasından 22 kilometre uzaklıkta Ege Denizi'nin kuzey kısmında bulunan Rus 'Smetlivıy' devriye gemisi Türk balıkçı gemisi ile çarpışma olasılığını son anda engelledi" denildi. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov Ege Denizi’nde yaşanan olay sebebiyle Türkiye’nin Moskova’daki askeri ateşesini Savunma Bakanlığı’na çağırdı.

TÜRK TEKNESİNE UYARI ATEŞ AÇTILAR

Rus fırkateyninden Türk balıkçı teknesine uyarı ateşi açıldığı belirtiliyor.


"UYARIYA CEVAP VERMEDİ" İDDİASINDA BULUNDULAR

Rusya kaynaklı haberlerde "Rus mürettebatın, iki gemi arasında 1 kilometrelik mesafe kaldığını görüp Türk balıkçı gemisinin telsiz kanalları ve fişeklerle uyardığı, ancak Türk gemisinin uyarılara cevap vermediği" iddia edildi.

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, Rus askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde silah kullandığı öne sürüldü. Türk balıkçı gemisinin, uyarı ateşinin ardından yön değiştirdiği ve Rus mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği iddia edildi.

RUS BASINI: TÜRK ASKERİ ATEŞESİ UYARILDI

Ancak Rus fırkateyni ile Türk balıkçı gemisi arasında yaşanan bu olaydan sonra Rusya Savunma Bakanlığı'ndan tuhaf bir açıklama yapıldı. Rus Sputnik'in haberine göre Ege Denizi’nde yaşanan bu olayın ardından Rusya Savunma Bakanlığı’na çağrılan Türk Askeri ataşesine ‘Ankara’nın düşüncesiz eylemlerinin olası yıkıcı sonuçları hakkında sert bir uyarı iletildiği’ belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamada “Türk askeri ataşesine, Ankara’nın Suriye’de uluslararası terörle mücadele görevi gerçekleştiren Rus askeri birliklerine yönelik düşüncesiz eylemlerinin yol açabileceği yıkıcı sonuçlar hakkında sert bir uyarı iletildi” ifadeleri kullanıldı.

Rusya'ya ait "Smetlivy" isimli güdümlü füze destroyeri 19 Eylül'de Çanakkale Boğazı'ndan geçip Ege Denizi'ne açılmıştı.