Abone Ol

Açığa alınan öğretmenlere müjde

MEB'e bağlı olarak görev yapan ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlere geri dönüş yolu gözüktü.

Açığa alınan öğretmenlere müjde

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tunceli’de görevden uzaklaştırılıp açığa alınan 418 öğretmenin tekrar görevine iade edileceği öğrenildi.
Konuyla ilgili ilk günden beri yoğun görüşmeler yapana ve Tunceli’ye giderek Öğretmenlere destek olan Tunceli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Gürsel Erol bu gün müjdeli haberi yaptığı bir yazılı açıklama ile duyurdu.
CHP milletvekili Gürsel Erol, Tunceli’de gerek öğrencilerin gerekse öğretmenlerin mağduriyetini gidermek amacıyla Milli Eğitim Bakanı’nın talimatıyla Bakan yardımcılarıyla yoğun mesai harcayıp görüşmelere yaparak görevden uzaklaştırılan ve soruşturmaları tamamlanan öğretmenlerin tekrardan göreve iade edilmesini sağladığı öğrenildi.
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Tunceli'de açığa alınan öğretmenlerimizin ve memurlarımızın mağduriyetlerini gidermek amacıyla, soruşturması bitenlerin ataması yarın yapılacak olup, pazartesi görevleri başında olacaklardır. Gerçek mağdurların haklarını aramak ve bir kişi kalsa dahi onun mücadelesini vermeye, Tunceli'deki bazı siyasi parti ve sendikaların engellemelerine rağmen takipçisi olacağım” dedi.

gerçekgündem