Abone Ol

Abdullah Ağar'dan CNN Türk'te ezber bozan Hamas analizi: Kayıtsız şartsız İrancı olmayın

Hande Fırat'ın moderatörlüğünde CNN Türk ekranlarında yayınlanan ‘Gece Görüşü’nde İsrail ile İran arasındaki gerilim masaya yatırıldı. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ile Aydınlık yazarı İsmet Özçelik ise yapılan analiz sonrası gerildi.

Abdullah Ağar'dan CNN Türk'te ezber bozan Hamas analizi: Kayıtsız şartsız İrancı olmayın

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu dün geceki 'Gece Görüşü' programının konukları Mesut Hakkı Caşın, Abdullah Ağar, Melik Yiğitel ve İsmet Özçelik oldu.

İran ile İsrail arasında yaşananların ele alındığı programda, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ile Aydınlık yazarı İsmet Özçelik arasında yaşanan gerginlik programa damgasını vurdu.

Haber İskelesi’nin aktardığına göre Abdullah Ağar, İsmet Özçelik'i İrancı olmakla suçlayarak, “Ben burada İsrail'i falan savunmuyorum. Burada korkunç bir iş yapıyorsun. Beni İsrail yanlısı göstermeye çalışma. Bak bu yaptığın çok büyük bir vicdansızlık. Manipüle etme ben vicdanlı konuşmaya çalışıyorum” dedi. O esnada sinirler gerildi.

Abdullah Ağar'ı Akademisyen Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın kafasından öperek sakinleştirdi.

İşte o anlar ve yaşananlar…

Abdullah Ağar: 35 bin tane bilinen, bilinmeyenle beraber 45 bin tane insan öldü. Şu Refah Operasyonu bir patlarsa neler olacak biliyor musun?

İsmet Özçelik: Anladım da sorumlusu kim?

Abdullah Ağar: Kim sorumlusu hocam?

İsmet Özçelik: İran mı? Pes yani pes yani. Bunun sorumlusu İsrail ya

Abdullah Ağar: Ben size bir soru sorabilir miyim? Delikanlı gibi.

İsmet Özçelik: Evet

Abdullah Ağar: Bugün Refah Operasyonunun yapılmasını kim istiyor?

İsmet Özçelik: Kim istiyor? İsrail dışında isteyen yok.

Abdullah Ağar: Niye yapmıyor o zaman?

İsmet Özçelik: Yapamıyor şu anda önünde sıkıntılar var.

Abdullah Ağar: Yapamıyor hocam. Şu ana kadar bütün Gazze'ye operasyon yapmış İsrail, niye Refah'a geldiğinde imzaladığım dediği halde niye durdu?

İsmet Özçelik: Sıkıntısı var

Abdullah Ağar: Ne sıkıntısı var hocam?

İsmet Özçelik: Bir tarafta kendisini korumaya çalışıyor.

Hande Fırat: Neden durdu? Bana söyler misin?

Abdullah Ağar: Bu işin merkez noktasında Refah Operasyonu var. Refah Operasyonunun ortaya çıkartacağı sonuçları hesaplamakla ilgili son derece tehlikeli bir oyun oynuyor her iki taraf.

İsmet Özçelik: Valla siz Refah Operasyonunu da İran'a bağladığınıza göre pes ya

Abdullah Ağar: Ben bunları anlattığım zaman insanlar çok duygusal yaklaşıyor. Burada ben bir bakış açısı geliştirmeye çalışıyorum. Kimlerin hangi oyunu oynamaya çalıştığını görmeye çalışıyorum. Bunları söylediğim zaman bazı insanlar anlamıyorlar ve yanlış anlıyorlar. Burada Gazze üzerinde Refah üzerinden her iki tarafta korkunç tehlikeli ve kanlı bir oyun oynuyorlar. Birileri buna Türkiye gibi Mısır gibi Suudi Arabistan gibi bölge dışı aktörler Dünya'nın nereye gittiğini Gazze üzerinden nereye gittiğini görmesi ve bir şekilde ve bu iki ülkeyi durdurması gerekiyor. Ben onu söylüyorum, birinden yana taraf olmamıza gerek yok. İsrail'den ya da İran'dan yana taraf olmamıza gerek yok. İnsanlıktan yana taraf olalım yeter ya. İsmet Bey kusura bakmayın, kayıtsız şartsız İran'ın arkasında duruyorsunuz.

İsmet Özçelik: Gazze'yi yapan kim ya? İsrail ya...

Abdullah Ağar: Gazze'deki İsrail'e karşı eylem yapan Hamas'ın arkasında kim var?

İsmet Özçelik: Hamas Şii mi Sünni mi? Eğer mezhepsel diyorsan. Şii mi Sünni mi Hamas?

Abdullah Ağar: Sünni

İsmet Özçelik: Eee nasıl oluyor?

Abdullah Ağar: Ben de size soruyorum nasıl oluyor? İran'ın Hıristiyan vekilleri var, İran'ın Türkmen vekilleri var nasıl oluyor? Çünkü İran bu işlerde çok mahir bir devlet. Siz eğer Hamas'ın askeri kabileyetinin arkasındaki İran'ı gizlemeye kalkıyorsanız burada bir yanlış yapıyorsunuz.

İsmet Özçelik: Hayır ben gizlemedim. Uluslar arası hukuk. Biz de desteklemedik mi Hamas'ı? Türkiye olarak desteklemedik mi Hamas'ı?

Abdullah Ağar: Hocam Hamas'ın Filistin adına yapmış oldukları işler başka bir şey, Hamas'ın askeri kabiliyeti İran'ın kendisine vermiş olduğu askeri kabiliyeti olarak 7 Ekim'de yapmış olduğu iş başka bir şey. 7 Ekim'de olanları. 7 Ekim çok büyük bir olay. Ortadoğu tarihinde korkunç bir kırılmaya sebepiyet verdi. 7 Ekim'deki bu kırılmayı yapıyorsanız bunun sonuçlarını da hesap etmeniz gerekiyordu. Niye bunun sonuçlarını hesap etmediniz?

İsmet Özçelik: O ayrı bir konu

Abdullah Ağar: Ya nasıl ayrı bir konu? Şu ana kadar 35 bin masum insan öldü. Niye öldü bu insanlar?

İsmet Özçelik: Ben o zaman sana başka bir şey söyleyeyim. Bu İsrail bugüne kadar kaç 35 bin kişi öldürdü?

Abdullah Ağar: Ya hocam İsrail bugüne kadar 35 bin insan öldürdü, bundan sonra 350 bin insan daha öldürsün.

İsmet Özçelik: Yüz bin sefer İsrail saldırıyor, bir sefer de Hamas saldırıyor o mu sorun.

Abdullah Ağar: Ben burada İsrail'i falan savunmuyorum. Burada korkunç bir iş yapıyorsun. Beni İsrail yanlısı göstermeye çalışma. Bak bu yaptığın çok büyük bir vicdansızlık. Manipüle etme ben vicdanlı konuşmaya çalışıyorum.

Hande Fırat tartışmaya müdahale ederek ortamı yatıştırmaya çalışarak, “Abdullah bey sesim kesiliyor bana günah.” dedi. Ancak, Fırat'ın bu çabası işe yaramadı.

Abdullah Ağar: 7 Ekimde dönen büyük bir dolap var. Ve bu 7 Ekimde dönen dolabı hiç kimse konuşmuyor ya. Ben bir soru soruyorum. 7 Ekim'de İsrail'e girdi. Başarıyı devam ettirsen bugün biz Gazze'yi konuşmuyor olacaktık. İsrail'i konuşuyor olacaktık. Niye İsrail'i konuşmuyoruz da Gazze'yi konuşuyoruz.

İsmet Özçelik: 9 Ekim'de çünkü İsrail saldıracaktı oraya. 2 gün öne aldılar.

Abdullah Ağar: Nerden biliyorsun?

İsmet Özçelik: İsrail, Hamas yetkisinin açıklamasıydı.

Abdullah Ağar: Kayıtsız şartsız İrancı olmayın.