Abone Ol

Abdulkadir Selvi: Erdoğan, Myanmar lideri ile ne görüştü?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Arakan Müslümanlara yönelik "şiddet" ve "katliam" olaylarıyla ilgili olarak Myanmar lideri Aung San Suu Çii ile görüşmesini yazdı.

Erdoğan, Myanmar lideri ile ne görüştü?

Türkiye'nin Myanmar'a iki farklı yaklaşımda bulunduğunu belirten Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterilmesini istiyor" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin "Erdoğan, Myanmar lideri ile ne görüştü" başlığıyla yayımlanan (6 Eylül 2017) yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami özen gösterilmesini istiyor. Çünkü Myanmar hükümeti, operasyonların terör örgütü olarak ilan ettiği Arakan Rohingya Kurtuluş Örgütü’ne yönelik olduğunu savunuyor. Kısa adı ARSA olan örgüt, Arakan Müslümanlarına yönelik soykırımda bir paravan olarak kullanılıyor.

Myanmar Lideri Çii, insan hakları mücadelesi ile ön plana çıkan bir isim. Ancak tecavüze uğrayan Müslüman kadınları, “Sahte tecavüz haberleri” yaptırmakla suçlamasıyla bu kimliğini yaraladı. İnsan hakları örgütleri tarafından istifası isteniyor. Ancak çözüm yine de diyalogdan geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu sırasında Myanmar lideri Çii ile görüşmesi bekleniyor.

yazının devamı için tıklayın