Abone Ol

Abdulkadir Selvi: Biden’la yaşamayı öğrenmeliyiz

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ABD seçimlerinin ardından Türkiye ile ilişkilerin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Biden’la yaşamayı öğrenmeliyiz" görüşünü savundu.

Abdulkadir Selvi: Biden’la yaşamayı öğrenmeliyiz

Abdulkadir Selvi, "Biden dönemiyle birlikte Türk-Amerikan ilişkilerinin yeniden düzenlenmeye ihtiyacı var. Bu süreçte BM Genel Kurul Başkanlığı’nı yürüten Volkan Bozkır’ın Biden yönetimi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tesisinde önemli katkı sunacağına inanıyorum." düşüncesini dile getirdi.

Selvi yazısında, "ABD ile aramızda çok önemli başlıklar var. İlk başta Irak ve Suriye’deki varlığı dikkate alındığında ABD bizim sınır komşumuz. Onun için ne ABD Türkiye’siz olabilir, ne de Türkiye ABD’siz." yorumunu yaptı.

Selvi, "Biden yönetimi ile Suriye’deki YPG varlığı, S-400 nedeniyle Türkiye’ye yaptırımlar, Halkbank davası ve FETÖ konusunda sorunlar yaşayacağımız anlaşılıyor. Türkiye ile ABD arasında bundan daha ağır sorunların yaşandığı dönemler oldu. Bunlar aşılmayacak sorunlar değil. Ancak ABD’de yeni bir dönemin başladığı gerçeğinden hareket ederek, yeni bir yol haritası oluşturmaya ihtiyaç var. Artık 4 yıl Biden’la yaşayacağız. Biden’la yaşamayı öğrenmeliyiz" ifadesini kullandı.