Abone Ol

ABD'nin yeni başkanı Trump ilk geri adımını atıyor

Seçimin ardından aleyhindeki protestolara da değinen Trump, "Birbirini seven bir ülke istiyorum. Bunun yolu da istihdam yaratmaktan geçiyor" dedi.

Trump ilk geri adımını atıyor

ABD'nin yeni başkanı, seçim kampanyasında ısrarla vurguladığı sağlık reformu Obamacare'i iptal vaadinden vazgeçiyor. Trump, uygulamanın iki maddesini beğendiğini ve kaldırmayabileceğini açıkladı.
ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, Başkan Barack Obama'nın halk arasında 'Obamacare' olarak bilinen sağlık reformunu yürürlükten kaldırma vaadini tutmayabileceğinin sinyalini verdi.Seçim kampanyası boyunca Obama'nın Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası'nı facia olarak nitelendiren ve yasayı feshedeceğini vadeden Trump, bu konuda fikrini değiştirebileceğini bildirdi.

Obama'yı Beyaz Saray'da ziyaret ettikten sonra Wall Street Journal'a özel mülakat veren Trump, Obamacare'in iki maddesini kaldırmayabileceğini belirtti.

Söz konusu iki madde, sigorta şirketlerinin daha önce hastalığı olan kişileri sigortalamamayı yasaklarken, ebeveynlerin çocuklarını 26 yaşına kadar kendi sağlık poliçelerine dahil etmeye olanak sağlıyor.

Bu iki maddeyi beğendiğini ifade eden Trump, 20 Ocak'ta başkanlık yemini ettikten sonra hızla yapmayı planladığı icraatları da dile getirdi.

ABD'li yatırım bankalarının tekrar büyük miktarlarda kredi verebilmeleri için regülasyonları azaltacağını anlatan Trump, uyuşturucu ve yasa dışı göçmen trafiğini engellemek için de ülkenin sınırlarını daha güvenli hale getireceğini söyledi.

Trump, yurt dışına çıkan Amerikalı şirketlere engel olarak ülkede istihdamı artıracağına dikkati çekerken, ülke genelinde altyapı yatırımlarını hızlandıracağını ve ABD'nin imzaladığı uluslararası ticaret anlaşmalarını da iyileştireceğini aktardı.

Trump, ABD Başkan Yardımcısı seçilen Indiana eyaleti Valisi Mike Pence'in 2001-2013 yıllarında ABD Temsilciler Meclisi'nde görev aldığına işaret ederek, Obamacare ve diğer konularda ona danışacağını sözlerine ekledi.