Abone Ol

ABD'li Gazeteci Brent Renaud Ukrayna'da Öldürüldü

Kiev Emniyet Müdürlüğü, ABD'li gazeteci Brent Renaud’un İrpin'de Rus güçleri tarafından öldürüldüğünü ve bir gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

ABD'li Gazeteci Brent Renaud Ukrayna'da Öldürüldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı takip eden 51 yaşındaki muhabiri video-muhabiri Brent Renaud’un öldüğü açıklandı.

Üzerinde New York Times muhabiri olduğunu gösteren bir kart ve kimlik bilgilerinin çıktığı Renaud’un Rusya’nın ateş açtığı başkent Kiev yakınlarındaki Irpin’de öldüğü belirtildi. Bölge emniyet müdürü Andrei Nebitov’un yaptığı açıklamada Renaud’a saldırı sırasında bir gazetecinin de yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Renaud’un ölümü meslektaşlarını yasa boğdu.

Yetkililer sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda Renaud’un basın kartını da yayınladı. Belgede Renaud’un New York Times adına çalıştığı görüldü. Açıklamada, “İşgalciler, bölgedeki Rus askerlerinin yaptığı hamlelerin arkasındaki gerçeği göstermek isteyen uluslararası basın mensuplarını da öldürdü” denildi.

NY TIMES: UKRAYNA’YA BİZ GÖNDERMEDİK

Açıklamada, “Elbette gazetecilik riskli bir iş fakat ABD vatandaşı Brent Renaud, saldırganların zalimliğine dikkat çekmek istemesini canıyla ödedi” ifadesi kullanıldı.

New York Times, “Brent Renaud en son 2015’te bizimle çalışmıştı. Bu belgeyi uzun bir süre önce vermiştik” açıklamasını yaptı.

New York Times yazı işleri müdürü yardımcısı Cliff Levy, bu haber ile ilgili olarak sosyal medyadan bir açıklama ve taziye mesajı yayınladı. Levy, “ABD’li gazeteci Brent Renaud’un Ukrayna’da ölümünü üzüntüyle öğrendik, çok yetenekli bir fotoğrafçı ve prodüktördü fakat New York Times için Ukrayna’da değildi” dedi.

Yapılan açıklamada Renaud’nun en son 2015’te New York Times için çalıştığı da belirtildi.