Abone Ol

ABD'li yüzücüden Prens'e anlamlı jest

Paralimpik sporcuların katıldığı Invictus Games müsabakalarında madalya takdim eden İngiltere tahtının varislerinden Prens Harry ile ABD'li bir yüzücü arasındaki sıcak görüntüler, İngiliz basınında manşetlere taşındı.

ABD'li yüzücüden Prens'e anlamlı jest

Rahat tavırları ve cana yakın karakteriyle tanınan Prens Harry, kendisi hakkındaki bu ortak görüşü destekler nitelikte bir davranış daha sergiledi.

ABD'li yüzücüden Prens'e anlamlı jest - Resim: 1

31 yaşındaki Prens, ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen Invictus Oyunları’ndaki yüzme yarışını kazanan Arizona doğumlu askeri doktor Elizabeth Marks’a altınmadalyasını takdim etti. Ancak 2010 yılında Irak’ta kalçasından yaralanan ve rahatsızlığı halen süren 25 yaşındaki şampiyon, 100 metre serbest yüzme yarışmasında kazandığı altın madalyayı Prens’e geri vererek herkesi şaşırttı. Marks, Prens Harry’den bu madalyanın hayatını borçlu olduğu İngiliz hastanesine gönderilmesini rica etti.

ABD'li yüzücüden Prens'e anlamlı jest - Resim: 2

Genç sporcunun geri vermek istediği altın madalyayı almayı başta kabul etmeyen Prens Harry, Marks’ın ısrarları sonucunda ödülü İngiltere’deki Papworth Hastanesi’ne teslim etmeye ikna oldu.

ABD'nin Colorado eyaletinde yaşayan ve evli olan Marks, 2014 yılında Invictus Games için gittiği İngiltere'de ciğerlerinden ciddi şekilde hastalanmıştı. Ölümden dönen Marks, Cambridgeshire kontluğundaki Papworth Hastanesi'nde tedavi edilmişti.

ABD'li yüzücüden Prens'e anlamlı jest - Resim: 3

ÇADIRDA KOYU SOHBET

İlginç görüntülere sahne olan ödül töreninin ardından yarışmacıların bulunduğu çadıra geçen Prens Harry, şampiyonun kendisine verdiği üniforma ceketine sığmaya çalışarak görenleri oldukça güldürdü.

İkilinin arasında hızla sıcak bir bağ oluştuğu gözlendi. Nitekim Prens ve Marks, gün içinde bir kez daha bir araya geldi. Prens akşam saatlerinde bir tekerlekli sandalye rugby maçını tribünden izledi. Bu sırada yanına gelen ABD'li yüzücü Marks ile kısa süre sohbet etti.

hürriyet