Abone Ol

ABD'den Gülen okulları için flaş karar

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Gülen bağlantılı okullar hakkında finansal soruşturma talebiyle Kaliforniya Eğitim Bakanlığı'na hukuki başvuru yapıldığı bildirildi.

ABD'den Gülen okulları için flaş karar

Amsterdam&Partners hukuk firması, bir basın bildirisi ile Kaliforniya'da yeni bir adım attığını açıkladı.

Basın bildirisinde, Gülen ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve Kaliforniya'da 11 okulla sözleşmeli (charter) okul statüsünde faaliyet gösteren "Magnolia Okulları" hakkında, bu okulların finansal açıdan incelenmesi için Kaliforniya Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Başvurunun Dr. Jose Moreno ve Tina Andres adlı iki ABD vatandaşı adına yapıldığı kaydedilen bildiride, bu okulların finansal pratiklerinin eğitim bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve Magnolia Okulları'nın bu bölgede her biri milyonlarca dolara mal olacak yeni okul başvurularının hassas bir şekilde ele alınması gerektiği ifade edildi.

Amsterdam&Partners hukuk firmasının başkanı Robert Amsterdam, AA muhabirine. "ABD'de Gülen bağlantılı okullarla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki ay tamamlanmasını umduğumuz bu çalışmanın sonuçlarının hem Türk hem de Amerikan kamuoyunda şok etkisi yapacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.