Abone Ol

ABD'den Esed'e tehdit!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de rejime ait savaş uçaklarının Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri bombalaması üzerine koalisyon uçaklarının “koalisyon güçlerini” korumak için bölgeye gittiğini bildirdi.

ABD'den Esed'e tehdit!

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway, hava saldırısında karadaki “koalisyon güçlerinin” zarar görmediğini belirtti. Galloway, ayrıca saldırı üzerine acilen Rusya ile irtibata geçtiklerini, Rusya'nın da uçakların kendilerine ait olmadığını bildirdiğini söyledi. Galloway, “Biz de bir tehdit durumunda karada görev yapan koalisyon güçlerini koruyacağımızı açıkça söyledik.” diye konuştu. Pentagon sözcülerinden Yüzbaşı Jeff Davis de “ABD güçlerini tehdit etmesi durumunda Suriye uçaklarının düşürülüp düşürülmeyeceği” şeklindeki soru üzerine, “Doğal olarak kendimizi savunma hakkımız bulunuyor. ABD güçlerine birisi saldırıyorsa harekete geçme hakkımız var” yanıtını verdi.

Haseke'de üs kurdular

ABD'nin Haseke'nin batısında üs inşa ettiği ileri sürüldü. FarsNews'e göre, Aralık ayında ABD Haseke'ye zirai ürünleri taşıyacağı bir hava üssü inşa etmişti. Lübnan'daki El-Ahbar gazetesi, ABD'li uzmanların 50 gün önce bölgeye geldiğini ve 250 metre genişlik ve 2,5 kilometre uzunluğunda, jetlerin havalanabileceği bir üssün inşasına başladığını belirtmişti.