Abone Ol

ABD'de Yasa Dışı Antep Fıstığı Operasyonu

Tonlarca 'yasadışı' fıstık ele geçirildi."Yasadışı" fıstıkların küçük paketler halinde satılmasının planlandığı bildirildi

ABD'de Yasa Dışı Antep Fıstığı Operasyonu

Polis ekipleri, olaya ilişkin bilgisi olanların kendileriyle iletişime geçmesini istiyor (Tulare County Şerif Bürosu)
ABD'de bir kamyon şoförü, yaklaşık 20 ton antep fıstığı çaldığı gerekçesiyle 19 Haziran'da yakalandı.

Merkezi Kaliforniya eyaletinde olan Touchstone Antep Fıstığı Şirketi, bu ay içinde yapılan rutin bir denetimde tonlarca antep fıstığının eksik olduğunu saptadı. Şirket yetkilileri, 17 Haziran'da polisle temasa geçerek bir soruşturma yapılmasını talep etti.

ABD'de yüzlerce kiliseyi soyan hırsızlar yakalandı

Susam Sokağı hırsızlığı: 160 bin dolarlık Minik Kuş kostümünü çalanlar yakalandı
Araştırmalarına başlayan polis memurları, cumartesi günü düzenledikleri operasyonla kuruyemişin olduğu römorkun başka bir bölgeye taşındığını tespit etti. Römorkta arama yapan görevliler, antep fıstıklarının yaklaşık 900 kilogramlık çuvallardan çıkarılıp küçük paketlere doldurulduğunu tespit etti.

Fox News'ın haberinde, "yasadışı" antep fıstıklarının küçük paketler halinde satılmasının planlandığı yazıldı.

Aynı gün tutuklanan 34 yaşındaki Alberto Montemayor cezaevine gönderilirken henüz satılmayan fıstıklar Touchstone Antep Fıstığı Şirketi'ne iade edildi.

İnternette pek ço kişi konuyla ilgili düşüncesini paylaştı. Örneğin Fox News'in haberine bir kişi "Alberto fıstıklar tuzlu muydu tuzsuz mu?" yorumunu yazarken, bir Facebook kullanıcısı "Neden antep fıstığı çalarsın ki?" diye sordu.

Independent Türkçe, New York Post, Fox News