Abone Ol

ABD'de katliam: Eski asker 22 kişiyi öldürdü, 60 yaralı var

ABD'nin Maine eyaletinde peş peşe silahlı saldırılar meydana geldi. Aynı kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırılarda en az 22 kişinin öldüğü, 60'a yakın kişinin de yaralandığı belirtildi. Okullar tatil edilirken yetkililer, saldırganın elindeki tüfekle ateş eder pozisyonda görüntülendiği iki fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak vatandaşlardan yakalanması için yardım istedi.

ABD'de katliam: Eski asker 22 kişiyi öldürdü, 60 yaralı var

Maine polisi, Leviston kentinde, bir saldırganın insanların üzerine ateş açması sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'a yakın kişinin de yaralandığını belirtti.

SALDIRGAN ESKİ ASKER

Polis, saldırganın kimliğini 40 yaşındaki Robert Card olarak açıkladı. Card elindeki yarı otomatik tüfekle en az 2 ayrı bölgede ateş açtı. Eski bir asker olan saldırgan, olaydan sonra kaçmayı başardı. Polis, Card'ı yakalamak için operasyon başlattı.

Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin, elindeki tüfekle ateş eder pozisyonda görüntülendiği iki fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için çevre sakinlerini yardıma çağırdı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında kahverengi mont ve siyah pantolonlu zanlının, elinde uzun namlulu bir silahla insanları hedef aldığı görüldü.

Üzerindeki kıyafetlerden saldırı için hazırlandığı düşünülen zanlının, yüzüne maske takmadığı ve kimliğini saklama kaygısı gütmediğine dikkat çekildi.