Abone Ol

ABD'de bir adam, kendisiyle randevusunun kötü geçtiğini söyleyen 50 kadına dava açtı

ABD'de bir adam, kadınlar tarafından yönetilen"Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?" adlı Facebook sayfasında kendisi hakkında "kötü bir randevu" yorumu yapan 50'den fazla kadına 2,6 milyon dolarlık dava açtı.

ABD'de bir adam, kendisiyle randevusunun kötü geçtiğini söyleyen 50 kadına dava açtı

Stewart Lucas Murrey isimli adam, itibarını zedelemek için komplo kurulduğunu iddia etti. Murrey, tamamı kadınlardan oluşan Facebook sayfasına katılamadığı ve hakkında yazılanlara yanıt veremediği için de erkek olarak ayrımcılığa uğradığını öne sürdü. 

Stewart Lucas Murrey, Facebook grubunda Kelly Gibbons tarafından yazılan bir yazıya konu oldu; Gibbons, Murrey ile bir arkadaşlık uygulamasında tanışmış ve onunla yüz yüze görüşmemeye karar vermeden önce birkaç hafta boyunca mesajlaşıp telefonda konuşmuştu. Gibbons, grubun Los Angeles sayfasında, Şubat 2022'deki ilk telefon görüşmelerinde Murrey'in kendisine oldukça kaba davrandığını yazdı ve gruptaki diğer 10 bin kadını onun hakkında uyardı.

The Times of London'a konuşan Gibbons, "Arkadaşımın böyle biriyle çıkmasını istemezdim" dedi. 

Murrey ile randevuya çıkmış olan diğer kadınların da yorumlarını yazmasının ardından Murrey, şu anda 52 bin üyeye sahip olan sayfada haftalarca konuşulan bir konu haline geldi. 

Murrey kadınlara açtığı iftira davasında, kadınları "davacının itibarına zarar vermek için komplo kurmak ve davacının katılamadığı ve yanıt veremediği yalnızca kadınlara yönelik grupta ona karşı ayrımcılık yapmak" ile suçladı. 

Murrey, geçmiş randevularının hem işini kaybetmesine hem de aşk hayatını mahvetmesine neden olduğunu iddia etti. Murrey, davası için bir GoFundMe sayfası açtığını ve diğer erkeklerden destek aldığını paylaştı.

Kadınlar da daha sonra kendilerini savunmak için para toplamak amacıyla bir GoFundMe sayfası başlattı. Sanıklardan biri olan Vanessa Valdez, ifade özgürlüğü gerekçesiyle davanın reddedilmesi yönünde talepte bulunan ilk kişi oldu ve davayı kazandı. 


Kadınlar Los Angeles, Kaliforniya'da görülen mahkemede iftira ve komplo suçlamalarını reddederek, "kendi deneyimlerimiz dışında bir şey konuşmadık" dedi.