Abone Ol

Son dakika: ABD'de 7.0'lık deprem: Yollar çöktü

ABD'nin Alaska eyaletinde 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle yollar çöktü, ulaşımda aksamalar yaşandı. Çok sayıda binada hasar meydana gelen depremde, can kaybı olup olmadığına yönelik henüz bilgi verilmedi.

Son dakika: ABD'de 7.0'lık deprem: Yollar çöktü

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), daha önce 6,7 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 7 olarak revize etti.

Alaska eyaletinde merkez üssü Anchorage kentinin 12 kilometre kuzeyinde Richter ölçeğine göre 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. USGS verilerine göre, deprem yerin 41 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem nedeniyle eyalette bir çok noktada yollar çöktü, ulaşımda aksamalar yaşandı. Şiddetli sarsıntı nedeniyle çok sayıda binada hasar meydana gelirken, can kaybı olup olmadığına yönelik bilgi verilmedi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Depremin ardından yetkililerce, bölgede tsunami uyarısı yapıldı. 7 şiddetindeki depremden sonra eyalette 4 ve üzerinde 7 deprem daha kayıtlara geçerken, çok sayıda artçı sarsıntı da gerçekleşti.


Son dakika: ABD'de 7.0'lık deprem: Yollar çöktü - Resim: 1

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Anchorage kentinin 12 kilometre kuzeyi olan ve daha önce büyüklüğü 6,6 olarak duyurulan depremin büyüklüğünün 7,0 olduğunu açıkladı.

Sosyal medyada da depremin yol açtığı hasar ve şiddetli sarsıntıya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Çöken ya da yarılan yollar nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, Anchorage Havalimanı'ndaki kulelerin tahliye edilmesi nedeniyle uçak seferlerinde de gecikmeler yaşandı.

TRUMP'TAN DEPREM PAYLAŞIMI

Alaska Eyalet Valisi Bill Walker, depremin ardından Facebook'tan yaptığı açıklamada, bölgeyi "afet bölgesi" ilan ettiğini duyurdu.

Walker, depremin neden olduğu hasarın tespiti için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter'daki paylaşımında, "Alaska halkının harika insanlarına. 'Büyük olanla' sertçe vuruldunuz. Lütfen size yardım etmek için oradaki eğitimli profesyonellerin direktiflerini takip ediniz. Federal hükümetiniz hiçbir masraftan kaçınmayacak. Tanrı hepinizi kutsasın." ifadelerini kullandı.

AA-DHA