Abone Ol

ABD'de 50 kişinin öldürüldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Terör örgütü IŞİD, ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı üstlendi.

ABD'deki  saldırıyı o örgüt üstlendi

Terör örgütü IŞİD, ABD'nin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği ve 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı üstlendi. IŞİD'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğunun üstlenildiği bildirildi.

Gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen Afgan asıllı Ömer Sıddık Metin'in, saldırıdan önce acil servisi aradığı ve IŞİD'e bağlılık yemini ettiği belirtildi. Pulse Club adli gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan 29 yaşındaki saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Yerel saatle 02.02'de (TSİ 09.02) saldırıyı başlatan Ömer Metin, sabah 05.00'de, gece kulübünde bulunanları yaylım ateşine tuttu. Orlando polisi yaptığı açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, saldırıda kullandığı tüfek ve tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.