Abone Ol

ABD ve NATO 15 Temmuz darbesini önceden biliyordu!

15 Temmuz darbe girişiminden ABD ve NATO'nun haberinin olduğu BAE ve Almanya'nın ise darbecilere yardım ettiği ortaya çıktı. Utah Üniversitesi profesörü Hakan Yavuz, 15 Temmuz'la ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

ABD ve NATO 15 Temmuz darbesini önceden biliyordu!

İslami oluşumları araştıran Utah Üniversitesi profesörü Hakan Yavuz 15 Temmuz darbe girişiminin dış ayağındaki yapıya dikkat çekti.

Utah Üniversitesi profesörü Hakan Yavuz: ''15 Temmuz’un dış ayağı da var. Cumhurbaşkanı’nın dik duruşu FETÖ’nün belini kırdı'' dedi. Hakan Yavuz şu açıklamalarda bulundu.

ABD VE NATO DARBEYİ BİLİYORDU
Peki bu darbeyi dış destek olmadan gerçekleştirmeleri mümkün mü?

Bu darbeyi FETÖ gerçekleştirdi. Bu konuda hiçbir tartışma yok. Peki dış destek var mı? Evet 15 Temmuz'un çok ciddi bir dış ayağı var. Darbenin dış ayağı üzerine düşünmek gerekiyor. Darbeden ABD'nin haberi vardı. NATO yetkililerinin de bilgisi vardı.

NATO İTİRAF ETTİ
Zaten NATO'dan yapılan "muhataplarımız tutuklandı" açıklaması bunun bir itirafı. Ama sadece bunu ABD ile açıklamak zor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanyafaktörlerini de unutmamak gerekir.

ÖNCELİĞİ İÇ DİNAMİKLERE VERMEK GEREKİR
Ama burada komploculuğa kaçarak her şeyi dış faktörlerle açıklamak Türkiye'deki siyasi analizcileri tembelliğe sürüklüyor. Onun için önceliği iç dinamiklere vermek gerekiyor.