Abone Ol

ABD Erdoğan'ın IŞİD lideri öldürüldü açıklamasına şüpheli yaklaştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye'de IŞİD lideri Ebu Hüseyin El Kureyşi’nin Türk istihbaratınca öldürüldüğünü duyurmasıyla ilgili ABD’den açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Vedant Patel, operasyonu doğrulayamayacağını ancak El Kureyşi gerçekten öldürüldüyse bunun sevindirici bir haber olacağını söyledi.

ABD Erdoğan'ın IŞİD lideri öldürüldü açıklamasına şüpheli yaklaştı

Patel, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki günlük basın brifinginde bir soru üzerine, “Haberleri gördüm. Şu anda teyit edebileceğim bir şey değil ve bu konuda daha fazla bilgi için Türkiye hükümetinin konuşması daha doğru olur. Açıkçası, eğer gerçekten doğruysa, bu sevindirici bir haber olacaktır’’ dedi.

ABD’nin IŞİD'i geriletmek için uluslararası ortaklarıyla seferber olduğunu hatırlatan Patel, “Bu çabalarımız başarılı olmuştur ve olmaya da devam edecektir. ABD güçleri Suriye'de yalnızca IŞİD'in yenilgiye uğratılması ve geriletilmesi yönündeki bu kalıcı hedefi desteklemek üzere bulunmaktadır. Sadece şunu söyleyebilirim; bu ABD'nin derinden bağlı olduğu bir konu ve Türkiye'nin de IŞİD'in yenilgiye uğratılmasına yönelik değerli katkılarını her zaman takdir ettik’’ diye konuştu.

Vedant Patel, “Türk ve Amerikan hükümetleri arasında bu haberle ilgili bir iletişim olmamasının özel bir nedeni var mı?’’ sorusuna ise karşı çıktı. Patel, “Ben böyle bir şey söylemedim. Söylediğim şey, bunu teyit edebilecek durumda olmadığım. Bölgedeki güvenlik dahil bir dizi konuda onlarla yakın temas halindeyiz ve bunu yapmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.