Abone Ol

ABD Büyükelçisi Bass, o Albay ile görüştü mü?

Takvim gazetesinde yer alan, ABD Büyükelçisi John Bass'ın darbe girişiminden bir gün önce, bir albayla görüştüğüne ilişkin haberlere ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yalanlama geldi.

ABD Büyükelçisi Bass, o Albay ile görüştü mü?

Ancak ABD Büyükelçiliğinin açıklamasında John Bass'ın darbe girişiminden önceki gün ve darbe girişimi gecesi Ankara'da olduğu belirtilirken, John Bass ise verdiği röportajda darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul'da olduğunu doğruladı.

Kafaları karıştıran soru işareti ise Bass'ın İstanbul'a ne zaman gittiği.....

ABD Büyükelçisi Bass, o Albay ile görüştü mü? - Resim: 1

ABD Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından yapılan açıklamada, fotoğrafın uydurma olduğu bildirildi. Fotoğrafın yayılmasındaki amacın "Türkiye ile ABD ittifakı zayıflatmaya amaçlayan, dürüstlükten uzak eylem" olduğu savunuldu...

ABD Büyükelçisi Bass, o Albay ile görüştü mü? - Resim: 2

AÇIKLAMA SONRASI KAFALAR DAHA DA KARIŞTI
Ancak ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin açıklaması kafaları daha da karıştırdı. Çünkü Hürriyet gazetesine röportaj veren Büyükelçi Bass, "Ben darbe girişimini Ankara'da rezidansta jetler alçak uçuş yapmaya başladığında öğrendim. Yaklaşık 22.00 sularıydı. O akşam 19.00 uçağıyla İstanbul'dan döndüm. Rötar nedeniyle ancak 21.30 gibi rezidansta olabildim." ifadelerini kullanmıştı.

Bass'ın röportajı dikkate alındığında yalan olduğu iddia edilen fotoğrafta yer alan saatlerde Bass'ın İstanbul'da olma ihtimali çok yüksek. Büyükelçiliğin açıklamasına göre Bass 14 Temmuz'da bütün gün Ankara'daydı. Bass'ın açıklamasına göre ise kendisi İstanbul'daydı ancak akşam döndü. Kafaları karıştıran soru ise John Bass'ın İstanbul'a ne zaman gittiği.....

DARBE İLE İLGİMİZ YOK DİYOR AMA...

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 'darbede Amerika'nın parmağı var' iddiaları üzerine farklı yayın organlarından 10 gazeteciye, hükümetinin"15 Temmuz'u 16'ya bağlayan gecede yaşanan yasadışı eylemleri planlamadığını, yönlendirmediğini, desteklemediğini ve bunlarla ilgili önceden bir bilgisi olmadığını" bir kez daha söyledi.

ÇENGELKÖY'DE BİR KAFE ÖNÜNDE GÖRÜNTÜLENDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Büyükelçi Bass'ın açıklamalarının henüz gazeteye basıldığı sırada yeni bir görüntü ortaya atıldı. Çengelköy'de bir kafe işletmesinin kamerasına yansıyan görüntüde Bass, bir rütbeli ile darbe girişiminden bir gün önce görüş alışverişinde bulunuyor.

ABD Büyükelçisi John Bass'ın darbe girişiminden bir gün önce, bir albayla fotoğrafının yayınladığına ilişkin haberlere ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yalanlama geldi.

Takvim