Abone Ol

Avrupa'yı koronadan sonra ekonomik kriz vurdu

Medyafaresi.com özel haber- AB, koronavirüs pandemisiyle tarihinin en kötü ekonomik durgunluğuna gidiyor. Sokaklar insan dolu dükkanlar kapalı.. Medyafaresi.com İtalya Temsilcisi Nilüfer Şensöz Roma'dan bildiriyor.

Avrupa'yı koronadan sonra ekonomik kriz vurdu

Nilüfer Şensöz / Medyafaresi.com İtalya Temsilcisi -

Koronavirüs salgınını önlemek için olan kısıtlamalar  Avrupa'da aşama aşama kaldırılıyor. Ancak AB tarihinin en derin kriziyle karşı karşıya.

İTALYA, İSPANYA YÜZDE 9'DAN FAZLA RESESYON YAŞAYACAK

Avrupa Komisyonu'na göre, İtalya, İspanya ve Yunanistan bu yıl% 9'dan fazla ekonomik daralma yaşayacak. Avro bölgesinin ikinci büyük ekonomisi olan Fransa yüzde 8'in üzerinde küçülecek.

Euro bölgesinin üçüncü büyük ekonomisi olan İtalya, 2019 yılında yüzde 134,8 olan borcunun bu yıl Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) yüzde 158,9'una yükseleceğini görecek. İtalya'nın Yunanistan'ın borç oranı, bu yıl GSYİH'nın yaklaşık yüzde 200'üne yükseleceği tahmin ediliyor.

NİLÜFER ŞENSÖZ İTALYA'DAN BİLDİRİYOR.. VİDEO

ALMANYA VE HOLLANDA DAHA FAZLA YÜK PAYLAŞMAK İSTEMİYOR

Ülkelerin kurtarma programlarına yaptığı harcamalar halihazırda gerilmiş olan kamu maliyesini şişirecek, kuzey ve güney ülkeleri arasındaki uçurumu genişletecek.

Avrupa'yı koronadan sonra ekonomik kriz vurdu - Resim: 1

İtalya, İspanya ve Fransa daha fazla yük paylaşımı için lobicilik yaparken, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere diğer ülkeler diğer ülkeler için borç finansmanına çekilmek konusunda isteksiz davranıyor.

Avrupa'yı koronadan sonra ekonomik kriz vurdu - Resim: 2

AVRO İÇİN RİSK

Avrupa Komisyonu Ekonomi ve Mali İşler Komiseri Paolo Gentiloni yaptığı açıklamada, "Bu tür bir ayrılık tek para birimi için tehdit oluşturuyor. Bu durum ancak ortak Avrupa planıyla hafifletilebilir" dedi. 

DOLAR KARŞISINDA DAHA DA ZAYIFLAYACAK

Kasvetli ekonomik rakamlar ve bloğun geleceğiyle ilgili artan şüpheler, euroya bu hafta baskı yaptı. Avro bu yıl ABD para birimine karşı yüzde 3,5'ten fazla değer kaybetti ve analistler  avronun dolar karşısında daha da  zayıflayacağını tahmin ediyorlar.

AB KOMİSYONUNUN BU AY KURTARMA PLANINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

AB Komisyonu bu ay uzun vadeli bütçe teklifini ve her iki kampı da sakinleştirmeye ve AB ekonomilerinin dönmesine yardımcı olacak bir kurtarma planı açıklayacak. Gentiloni, AB liderlerinin bu planı Haziran ayında onaylamasını umduğunu söyledi.

Medyafaresi.com