Abone Ol

AA Muhabirinin Sorusu İki Bakanı Şoke Etti: AK Parti Soylu'dan Küçük mü?

Anadolu Ajansı muhabiri olan gazeteci Musab Turan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorması gündem yarattı.

AA Muhabirinin Sorusu İki Bakanı Şoke Etti: AK Parti Soylu'dan Küçük mü?

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar Türkiye’nin gündemine oturdu.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

ANADOLU AJANSI MUHABİRİ SORDU: “AK PARTİ, İSMİ ŞAİBELERLE ANILAN SÜLEYMAN SOYLU'DAN DAHA MI KÜÇÜK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, iki bakana Sedat Peker’in açıklamalarını sordu.

Turan, Instagram hesabından paylaştığı videoda Varank ve Pakdemirli’ye sorduğu soru yer alıyor. Turan paylaştığı videoyu daha sonra sildi.

Anadolu Ajansı muhabiri Turan, iki bakana şu soruyu yöneltti:

“Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük?

Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor.

Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi?

Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?”

VİDEO:

VARANK: ŞOV YAPMAK İSTEMİŞSİN

Anadolu Ajansı muhabiri Turan’ın sorusuna Varank şu yanıtı verdi:

“Sen maskeli balo yapıyorsun. Üç buçuk yaşındaki bir çocuğu bu kadar siyasi konularla ilişkili... Sen şov yapmak istemişsin ben cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en büyük özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapıyla mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değil.

Bir takım gayriciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını ciddiye almıyorsanız orada problem var demektir.”

“Bu ifadelerinizi hoş bulmadığımı tekrar söylemek istiyorum. AK Parti'nin illegaliteyle işi olmaz” diyen Varank, “Türkiye'den kaçmış, illegal faaliyet içerisinde olduğunu geçmişten beri kamuoyunun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyasetimizi millete hizmet için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ YANIT VERDİ

Bakan Bekir Pakdemirli ise, “Hangi partiden olursa olur bir hükümetin bakanı sonuna kadar vatanı milleti ve bayrağı için çalışır. Bizim Süleyman Soylu kardeşimizin abdestinden şüphemiz yok. Kendisine konuyla ilgili soru sormamız abesle iştigal olur. Zaten kendisi de konuyla ilgili çok doyurucu açıklamalar da yaptı” diye konuştu.

ANADOLU AJANSI'NDA DEĞİŞİKLİK OLMUŞTU 

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı 7 Nisan 2021'de görevden alındı. Kazancı'nın yerine gelen Serdar Karagöz ise 2018’den bu yana TRT World ve TRT Arabi kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyordu.

Karagöz ismi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olması ve aynı zamanda "Fuat Avni"nin yakınlığıyla biliniyordu.

Şöyle ki...

FETÖ’nün medya yapılanmasının isimlerinden “Fuat Avni” Twitter hesabının yöneticisinin Aydoğan Vatandaş olduğu açıklanmıştı. Serdar Karagöz’ün de, FETÖ’cü “Fuat Avni” hesabını kullanan Aydoğan Vatandaş’ın yakın arkadaşlarından olduğu ortaya çıkmıştı.