Abone Ol

AA gerçek dışı demişti: Yunanistan-ABD tatbikatının fotoğrafları çıktı

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan Hava ve Deniz Kuvvetleri'nin Girit Adası’nın güneyinde ABD donanmasıyla ortak gerçekleştirdiği tatbikatın bu sabah saatlerinde sona erdiğini açıkladı. Tatbikat ile ilgili fotoğraflar Yunan medyasında yer aldı.

AA gerçek dışı demişti: Yunanistan-ABD tatbikatının fotoğrafları çıktı

Anadolu Ajansı'nın dün geçtiği haberde, ABD'nin Eisenhower uçak gemisinin Ege Denizi'nde Yunanistan ile ortak tatbikat yapmak için rotasını Girit Adası'na çevirdiğine yönelik bilgilerin doğru olmadığı belirtilmişti.

Bugün ise Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Yunanistan medyasına Akdeniz'deki Girit Adası'nın güneyinde 5 bin 600 askeri ve üzerinde 90 savaş uçağı bulunan ABD donanmasına ait Eisenhower uçak gemisi ile 25 Temmuz‘da başlayan ve bu sabah saatlerinde sona eren ortak tatbikat ile ilgili bilgi verdi.

AA gerçek dışı demişti: Yunanistan-ABD tatbikatının fotoğrafları çıktı - Resim: 1

BASINA BİLGİ VERİLDİ

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanması ve organizasyonu yapılan ABD donanması ile ortak icra edilen tatbikat ile ilgili fotoğraflar yayınlandı.

AA gerçek dışı demişti: Yunanistan-ABD tatbikatının fotoğrafları çıktı - Resim: 2

Karaiva Deniz Atış Sahası'nda yapılan tatbikatta gerçek mermi ve füzelerin kullanıldığı belirtildi. Tatbikatın tamamlanmasının ardından Eisenhower uçak gemisi ve beraberindeki 12 savaş gemisinin bir süre daha Batı Akdeniz bölgesinde kalacağı belirtildi.