Abone Ol

A101 ve BİM'den Ayçiçek Yağı Hilesi: Zamdan Önce Stok Yaptılar

68,50 TL'den satılan ayçiçek yağına yüzde 9,34 zamla 74,90 TL'ye çıkaran zincir marketlerin zam öncesi stok yaptıkları iddia edildi.

A101 ve BİM'den Ayçiçek Yağı Hilesi: Zamdan Önce Stok Yaptılar

Yıl başından bu yana yüzde 52 oranında zamlanan ayçiçek yağına bugün yeni bir zam daha geldi. Daha önce BİM, A-101 ve ŞOK gibi zincir marketlerde 68,50 TL'ye satılan  ayçiçek yağı bugün itibariyle yüzde 9,34 zamlanarak 74,90 TL'ye satılmaya başlandı. Zincir marketlerin zamdan günler önce stokçuluk yaptığı öne sürüldü.

Sosyal medyada paylaşım yapan bir vatandaş, BİM, A-101 ve ŞOK'un zamdan günler önce 5 litrelik ayçiçek yağlarını raftan indirdiğini öne sürdü. Ayçiçek yağı var mı? diye sorduğunda "kalmadı" yanıtını aldığını belirten vatandaş, "oysa stok yapmışlar yarın zam gelecek diye" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u zincir marketler için göreve çağıran vatandaşın paylaşımı şu şekilde:

"A101 Bim ve Şok market raflarındaki 5 litrelik Ayçicek yağlarını kaldırmıslar sorduğumuzda kalmadı dıye. oysa stok yapıp yarın zam gelecekmıs dıye. Allah sızı bıldıgı gıbı yapa ceza nın nereden geldıgını bilmeyesiniz Ticaret bakanım sn @mehmedmus bu üç markete gereken yapılmalı"

A101 ve BİM'den Ayçiçek Yağı Hilesi: Zamdan Önce Stok Yaptılar - Resim: 1