Abone Ol

A Haber ve Troller Hedef Gösterdi, RTÜK Maske Kimsin Sen için Harekete Geçti

FOX TV'deki Maske Kimsin Sen yarışması ilk bölümüyle büyük beğeni kazanırken, organize trol çeteleri linç kampanyası başlattı. A haber ve yandaş medya da bu saldırıya katıldı. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise anında programla ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.

A Haber ve Troller Hedef Gösterdi RTÜK Maske Kimsin Sen için Harekete Geçti

FOX TV ekranlarında Yeni yılın ilk günü yayınlanan ve renkli yarışmacılarıyla büyük beğeni toplayan "Maske Kimsin Sen?" yarışması, sosyal medyada bazı trol çetelerinin ve ardından yandaş medyanın hedefi oldu..

Şarkı söyleyen maskeli ünlülerin kim olduğunu ortaya çıkarmaya çalışan jüri üyelerinin yer aldığı programı RTÜK'e şikayet eden troller, sözde "çocuklar zarar görüyor" gibi tuhaf bir bahaneyle programın kaldırılması için kampanya başladı.

Program hakkında tek merkezden idare edilen trolller tarafından sosyal medyada "Foxtvhaddinibil" etiketi altında aynı cümlelerin yer aldığı kopyala yapıştır paylaşımlar yapıldı.

Trollerin yarışmada pagan sembolleri kullanıldığını iddia ederek başlattığı sistematik saldırıya A Haber ve yandaş medya da katıldı. A Haber ekranlarında FOX'ta satanizm propagandası yapıldığı iddiaları bile yer aldı.

A Haber ve Troller Hedef Gösterdi, RTÜK Maske Kimsin Sen için Harekete Geçti - Resim: 1

ATV'de gün boyu aile içi ensest ilişkilerin, tecavüzlerin, cinayetlerin tüm dehşetiyle işlendiği programlar hakkında bugüne kadar tek bir uyarı bile vermeyen RTÜK'ün, konu FOX ve eğlence içerikli bir yarışma olunca bu kadar hızlı refleks göstermesine tepki yağdı. Sosyal medyada kullanıcılar RTÜK'ü ve organize trolleri yandaş medyadaki uygunsuz diziler ve programları hatırlatıp topa tuttular.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, sosyal medyada "Bu program ile ilgili RTÜK işlem başlatacak mı? Bu program kalkmalı" diyen trollerin bir paylaşımına yanıt verirken RTÜK'ün programa karşı işlem başlattığını da açıklamış oldu.

Uslu, "Evet, ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır." ifadelerini kullandı.

A Haber ve Troller Hedef Gösterdi, RTÜK Maske Kimsin Sen için Harekete Geçti - Resim: 2

Sosyal medyada Geyik kostümlü yarışmacının maskesinin, Satanistlerin sembolü Keçi figürüyle karıştırılıp hedef gösterilmesi de alay konusu oldu.