Abone Ol

90'ların aranılan yüzü Janset şimdi ne yapıyor?

90'larda genç olanlar için Televizyon Çocuğu adlı programda Okan Bayülgen'in yanındaki güzel kadındı Janset, sonralarda Ayrılsak Da Beraberiz adlı dizide hemen hemen herkesin sevgisini kazandı ve sempatikliğiyle gönüllerde yer etti.

90'ların aranılan yüzü Janset şimdi ne yapıyor?

Radyo programları, mankenlik, oyunculuk... On parmağında on marifet olan Janset şimdilerde 40'lı yaşlarında çıtı pıtı bir abla oldu. Peki ne yapıyor ve nasıl görünüyor? İşte size 90'lı yılların efsane isimlerinden Janset'in öyküsü...

Janset Paçal, 10 Haziran 1971 yılında Almanya Münih'te doğdu. İkizler burcunun deli dolu tüm özelliklerini üstünde taşıyan Paçal, Kayseri ve Ankara kökenli gurbetçi bir ailenin kızı.

80'li yıllarda Antalya'ya gelip bu şehri çok beğenen Janset'in ailesi buraya yerleşti ve "Çerkes Güzeli" oalrak tanınan Janset'in kaderi de bu şehirde ufak ufak belli oldu. Antalya Lisesi mezunlarından olan Janset, genç yaşlarda ilgi alanını belli etmeye başladı...

1990'da Antalya Çizgi Tiyatrosu'nda animatörlük yapmaya başlayan Janset, düzgün fiziği sayesinde modelliğe rahat bir geçiş yaptı. Pek çok ünlü marka için hem yurt içinde hemde yurt dışında defalarca podyuma çıkan Janset bu alanda uluslararası bir çizgiye ulaştı.

1994'te kendisine çok daha büyük kapılar açacak olan İstanbul'a taşınan Janset, Gaye Sökmen Ajans bünyesinde pek çok popüler derginin kapak güzeli olarak şöhretini arttırdı.

1996'da ATV'de Okan Bayülgen'in sunduğu Televizyon Çocuğu adlı programda ilk defa ekranlara çıkan Janset, bu programda tam 90 bölüm boyunca Bayülgen'e eşlik etti.

Televizyon çocuğu sayesinde ülke çapında bir şöhret haline gelen Janset, 1997 yılında Mehmet Ali Erbil ve Yalçın Menteş ile hatırladığımız Tatlı Kaçıklar dizisinde tam 66 bölümde oyunculuk yaptı.

1998 yılında ise Janset kariyerinde yeni bir sayfa açtı ve TGRT'nin Klass Magazin programının 75 bölüm boyunca sunucusu oldu.

Ancak Janset'i çok daha geniş kitlelere sevdiren yapım 1999 yılında ekranlara gelecekti. Janset'i tam 412 bölüm boyunca başrol olarak taşıyan projenin adı: Ayrılsak Da Beraberiz'di.

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı Sitcomları arasında gösterilen dizide Janset, Hakan Yılmaz'la birlikte çok sevilen bir ikili olmuş ve hemen herkesin çok sevdiği bir karakteri canlandırmıştı.

2002 yılına kadar süren Ayrılsak Da Beraberiz dizisi sırasında 2000'de Metin Akpınar ve Fikret Hakan'lı kadrosuyla dikkat çeken Baykuşların Sanatı adlı dizi Janset'in altına imza attığı başka bir yapım olmuştu.

Yine 2000 yılında Kanal D'de Banvit Lezzet Şov'u sunan Janset bu programda da 90 bölüm boyunca yer aldı.

2000'de, Star TV'nin Hazine Adası adlı 14 bölüm süren yarışmasını da sunan Janset, o dönemin en gözde isimlerinin başında geliyordu.

Müzik ödülleri ve Yılbaşı programlarının da aranılan ismi olan Janset, sunuculuğunun yanı sıra Radio Contact'ta yaptığı 33 bölümlük Neyson O adlı Rock programıyla da kariyerine yeni bir sayfa ekledi.

2002-2004 yıllarında bir başka efsane dizi olan Yarım Elma ile izleyicileri bir kez daha ekranlara kilitleyen Janset, 2003'te Patropn Kim adlı mini bir dizi projesinde de yer aldı.

2005 yılında Banyo adlı sinema filminde oyunculuğunu beyaz perdeye taşıyan Janset, 2006 yılında ise Kısık Ateşte 15 Dakika adlı fimde rol aldı.

Bir süre çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan ve jüri üyelikleri yapan Janset, inzivaya çekildiği bir dönem yaşadı.

2010 yılında Mor ve Ötesi'nin kliplerinde ve "Romantik Komedi" filminde yüzünü gösteren Janset, 2011 yılında ise Özcan Deniz'in yönettiği "Ya Sonra" adlı filmde son kes sinema perdesinde yüzünü gösterdi. Kahve Bahane gibi mini dizilerde yer aldı.

2013'te İhsan Varol'un sunduğu Kelime Oyunu adlı yarışmada yarışan Janset, son dönemde ekranlardan uzaklaştı.

Oyuncular Sendikası kurucu üyelerinden olan Janset uzun yıllar boyunca Pentegram grubunun eski basçısı olan Tarkan Gözübüyük ile birlikte anılmıştı.

2012'de Sitem adlı kısa bir filmde de yer alan Janset, 90'lı ve 2000'li yıllarda televizyon reklamlarının da yüzü olan bir isimdi.

Janset çeşitli projelerde de seslendirme yaparak kariyerinde farklı adımlar attı.

Janset son yıllarda kendisini sosyal sorumluluk projelerine adadı. "Biroy" oluşumunun yönetim kurulu başkanı olan Janset aynı zamanda dizi oyuncularının haklarının korunmasında da aktif olarak rol alıyor.

Kaynak: Radikal