Abone Ol

80'leri anlatan yeni dizi... Babam hangi kanalda başlıyor?

TÜRKİYE'nin 1980'lerdeki yaşamını konu alan yeni dizi 'Babam'ın yapım ekibi ve oyuncuları, Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde kampa girdi.

80'leri anlatan yeni dizi... Babam hangi kanalda başlıyor?

Yapımcı Erdal Açık, dizinin yayınlanacağı kanalla anlaşmaya vardıklarını bildirdi.
Ülkenin siyasi ve sosyal yaşamında önemli bir yere sahip olan 1980 askeri darbesi sonrasında yaşananlar, yeni dizi ile televizyon ekranlarına aktarılıyor.

Yapımcı Erdal Açık, oyuncularla birlikte Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde DHA'ya açıklamalarda bulundu. Dizinin 1980'lerdeki yaşantıyı bir baba ve ailesinin etrafında yaşananları konu aldığını bildirdi. Açık, bu projede çok sağlam bir senaryoyu, önemli oyuncularla çekeceklerini ifade ederek, ''Bu proje, emek veren herkesin projesi. Bir dönem dizisi çekmek ve halen hayatta olan insanları canlandırmak, televizyonculuk açısından çok zor. Biz oyuncularımız ve yapım ekibiyle birlikte bir aile olduk ve herkese hitap eden bir dizi çekeceğiz. Yakında dizinin yayınlanacağı kanalla anlaşmamızı imzalayacağız. Dizinin çok ses getireceğini ümit ediyoruz'' dedi.

80'leri anlatan yeni dizi... Babam hangi kanalda başlıyor? - Resim: 1

Dizi oyuncularından Mehmet Emin Eren de, ''Bu projenin, senaryosu ve oyuncu kadrosu marjinal olarak Türk dizi sektörüne yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Dizinin Türkiye'de önemli bir seyirci kitlesine hitap edeceğine inanıyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin.

80'leri anlatan yeni dizi... Babam hangi kanalda başlıyor? - Resim: 2

Bakan göze, duyan kulağa hitap etmek için bir araya gelmiş, Türk tiyatrosunun, dizi ve televizyon sektörünün önemli isimleri bir araya geldi, yapımcı Erdal beyin birer askerleri olarak biz de bu savaşta yerimizi alacağız'' diye konuştu. Oyuncu Tayfun Sav ise önemli bir dönem dizisine başladıklarını belirterek, ''Erdal beyin önemli projesi, dizi sektörümüze ve 80'ler Türkiyesi'ne önemli bir ışık tutacak. Sürprizleri olan bir mahalle dizisi. Gençliğimizin dönemini anlatan, hepimizin özlediği, rezidanslardan yüksek apartmanlardan kurtulup, çocukluğumuzun çizgileri var'' ifadelerini kullandı. Dizide rol alan Nihat Oktay da oyuncuların eskiden beri birbirini tanıdığını, bir aile olarak projeye sahip çıktıklarını, herkesin projeyi sahiplendiğini bildirdi.

80'leri anlatan yeni dizi... Babam hangi kanalda başlıyor? - Resim: 3

Dizide önemli bir karakteri canlandıran Türkiye güzellerinden oyuncu Nesrin İşçi ise seyirciyle buluşmak için sabırsızlandıklarını vurgulayarak, ''Yakında sizlerle birlikte olacağız. Umarım bu enerjimizi, heyecanımızı ekranlara da yansıtabileceğiz'' dedi. Oyuncu Belkıs Akçıl da, böyle bir dizide bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Dizinin genç oyuncularından Altuğ Seçkiner de, dizi kadrosuna en son katılanlardan olduğunu vurgulayarak, ''Senaryoyu okuduğum zaman çok heyecanlandım ve gerçekten çok etkilendim. Yapımcımızın bana verdiği karakteri iki kez okudum, çok güzel bir karakter. Bu karakterler daha önce oynandı, hayatımızda var, bunu oynamak daha zor. Çünkü bir karakteri oynadığınız zaman o karakter üzerinize yapışıp kalıyor'' ifadelerini kullandı.

dha