Abone Ol

8. Sınıf Öğrencilerinin Yüzde 81'i İmam Hatiplere Kaydedildi

Eğitim İşverenleri Sendikası (Eğitim-İş), LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin rapor hazırladı. Raporda öğrencilerin yüzde 81’den fazlasının imam hatip, mesleki okul liselerine kaydedildiği belirtildi.

8. Sınıf Öğrencilerinin Yüzde 81'i İmam Hatiplere Kaydedildi

LGS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Eğitim-İş sınav sonuçlarına yönelik bir rapor hazırladı. Sınava 1 milyon 236 bin 308 öğrencinin başvurduğu 1 milyon 31 bin 799 öğrencinin ise sınava girdiğini belirtilerek 188 bin 875 öğrencinin okullara yerleştirildiği açıklandı.

Raporda; sınava giren öğrencilerin yüzde 18’inin yerleştirildiği, öğrencilerin yüzde 81’den fazlasının ise imam hatip, mesleki okul liselerine kaydedildiği belirtildi. Raporda, “Yeterli maddi olanakları olmayan öğrenciler ya imam hatip ya da mesleki eğitime yönlendirilirken, maddi olanakları yeterli olan ailelerin çocukları özel okulları tercih etmektedir” denildi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, imam hatip ortaokullarından mezun olan öğrencilerin bile İmam Hatip Liseleri’ni tercih etmediğimi belirterek, “Resmi ortaokul mezunları Anadolu Lisesi ve Fen Lisesine yerleşen öğrencilerin yaklaşık yüzde 70’ini, Sosyal Bilimler Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yerleşen öğrencilerin ise yaklaşık yüzde 80’ini oluşturmaktadır. Anadolu İmam Hatip Lisesine yerleşen öğrencilerin yüzde 42,18’i resmi ortaokul mezunu, yüzde 52,59’u ise imam hatip ortaokulu mezunudur. Yani imam hatip ortaokulundan mezun olan çocukların yüzde 47,5’i bir imam hatip lisesinde eğitime devam etmek istememiştir” dedi.