Abone Ol

8. Amerikan Pastası yolda!

Bugüne kadar yedi kez seyirciyle buluşan ‘Amerikan Pastası’ serisinin son filmi ‘American Reunion/Amerikan Pastası: Buluşma’, 6 Nisan’da Türkiye’de vizyona giriyor.

8. Amerikan Pastası yolda!

Başrol oyuncusu Jason Biggs, filmi, serinin ilk dönemlerine benzetiyor.  Peki oyuncu nelere gülüyor  dersiniz?

* ‘Amerikan Pastası’ projesine geri dönme fikrinde en çok ilginizi çeken ne oldu?
Senaryo herkesin tekrar toplanmasını gerektiriyordu. Bu da proje için önemli bir kısımdı. İstisnaları saymazsak, üçüncü film sonrasında da ekipten hiç kimseyi görmemiştim. Herkesi tekrar görmek muhteşemdi.

Amerikan Pie Reunion film fragmanı!. VİDEO

* Başlıca endişeleriniz nelerdi?
Her zaman bu fikre hazırdım ve bunu tekrar hayata getirme fikrine sıcak bakıyordum ama senaryo ve oturan bir mantığın olması konusunda endişeliydim. Karakterlerin doğal gelişimini yakalamak ve de ilk filmlerle bütünlük içinde olmak zorundaydı. Bunlar her projede kendinize sorduğunuz sorulardır, özellikle de bunun gibi, benim ve tüm orijinal oyuncu ekibi için, çok büyük önem taşıyan bir filmde.

* Karakteriniz Jim ve karısı Michelle’nin (Alyson Hannigan) hayatlarında durumları nasıl?
Jim’le Michelle, birkaç yıldır evli ve   2 yaşında bir oğulları var. İlişkilerinde, ebeveyn olmakla eş olmak arasında zorlu dengeyi korumaya çalışan bir durumları var. Dolayısıyla sorun yaşadıkları konulardan biri de yatak odasıyla ilgili. Bu da benim karakterim için gayet uygun bir durum. Yine, cinsel açıdan zorlayıcı bir dönemde. Tüm bunların arkasında muhteşem bir aşk hikayesi var.

* Bunca sene sonra hepinizin arasındaki kimya nasıldı?
Bir film çekmeyi başarabildiğimize gerçekten çok şaşırıyorum çünkü sette 8 yaşındaki çocuklar gibi davranıyorduk. Sanırım aramızdaki kimyayı da güzel kılan şey bu.

“Birçok açıdan ilk filme benziyor”
* Ekip olarak canlandırdığınız karakterlerle uyum içinde hissediyor musunuz?
Sanırım hepimiz karakterlerimizle yakınlık kurduk. Onları avucumuzun için gibi iyi biliyoruz. Böyle olduğu zaman farklı bir özgürlüğe sahip olursunuz.

* Bu yeni filmin orijinal ‘Amerikan Pastası’ filmine benzer olduğu açılar neler?
‘Amerikan Pastası: Buluşma’, birçok açıdan serinin ilk filmine çok benziyor ve bu dinamiği tekrar yakaladığımıza seviniyorum. Hikayelerin gidişatları ve ilişkiler çok benzer. Birçok paralel durum var.
n Peki, son filmi anlamak için öncekileri de izlemek gerekli mi?
Bence bu film tek başına bir duruşa sahip ve gayet başarılı. Sadece bir serinin devamı değil.

* Sizce, filmi başarıya ulaştıran anahtar nedir?
Bu sadece anlatacak doğru hikayeyi bulmakla ilgili değildi, aynı zamanda şu anda daha olgun ve biraz daha yaşı büyük olması gereken karakterler için doğru noktaları bulmaktı. Yine de bir araya geldiklerinde hemen seneler önce oldukları hallerine dönüyorlar.

“Neredeyse her şeye gülüyorum”

* 10 yıldan uzun süre sonra aynı tür  esprileri yapmaya çalışmak zorlayıcı mıydı?
‘Amerikan Pastası’ filminde benim karakterim sadece 17 yaşındaydı. Bunu gururla açıklıyorum ki karakterim artık daha çocuksu. Artık karakterlerin yaşları daha büyük olduğundan, bu tarz doğası olan esprileri yapmak ve güldürmek daha zor olacakmış gibi duruyor ama aslında değildi.

* Sizi neler güldürür?
Benim çok fazla limitleri zorlayan bir espri anlayışım vardır. Neredeyse her şeyi komik bulabilirim. Benim için sınırların dışında olan şey pek azdır.

* ‘Amerikan Pastası’ projesi sizin için ne ifade ediyor?
Bu proje bana bir hediye gibi ve o kadar da iyi geldi ki. Bununla gurur duyuyorum. Hayatımda geçirdiğim en güzel zamanların bazılarını sette, bu ekiple birlikte geçirdim.

Filmin künyesi

Yönetmen: Jon Hurwitz/Hayden Schlossberg
Oyuncular: Jason Biggs, Alyson Hannigan,  Chris Klein, Thomas Ian Nicholas
Konu: Michiganlı dört gencin bakirliklerini kaybetmek üzerine 1999 yazında girdikleri iddianın üzerinden yıllar geçmiştir. Jim’le Michelle evlenmiş, Kevin ve Vicky veda etmişlerdir. Oz ve Heather birbirlerinden ayrı düşmüştür. Finch ise hâlâ Stifler’ın annesinin peşindedir. Beraber geçirecekleri bu hafta sonunda nelerin değiştiğini, zamanın ve uzaklığınsa gerçek dostluğu asla değiştiremeyeceğini öğreneceklerdir.