Abone Ol

64 yaşındaki Durali Yıldız'ın 12 torunu, 120 madalyası var

Konya'da Çocuk Yuvası’nda büyürken atletizmle tanışan ve spordan bir daha kopamayan 64 yaşındaki Durali Yıldız, halen veteran olarak Türkiye, Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılıyor.

64 yaşındaki Durali Yıldız'ın 12 torunu, 120 madalyası var

Kendisini spora adayan, 6 çocuğu ve 12 torunu olan Durali Yıldız, 64 yıllık yaşamına 120’nin üzerinde madalya sığdırdı.

5 yaşındayken, babasının Çarşamba Çayı'nda boğularak hayatını kaybetmesi ve annesinin de ikinci evliliğini yapması üzerine Konya merkez Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildiğini ve yaşamına orada devam ettiğini anlatan emekli Durali Yıldız, 13 yıl yurtta kaldığını söyledi. Atletizmle yurtta kalırken tanıştığını belirten Yıldız, "İlk olarak Mevlana Orta Okulu’nda gençler kategorisinde ilk yarışımda Konya birincisi oldum. Ardında gruplar şampiyonasında üçüncü oldum ve Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandım. Bu şampiyonada da üçüncü olarak ilk madalyalarımı almış oldum" dedi.

64 yaşındaki Durali Yıldız'ın 12 torunu, 120 madalyası var - Resim: 1

BAŞARIYA DOYUMSUZUM
Spora bu şekilde başladığını ve bir daha da kopamadığını ifade eden Yıldız, "Katıldığım her yarışmada aldığım madalyalarla kendime güvenim geldi ve motive olmaya başladım. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Babamın olmaması, annemin de beni yalnız bırakması beni hayata daha çok bağladı, daha çok hırslandırdı. Yetiştirme Yurdu’nda yetişen çocukların hemen hemen hepsi başarıya karşı bir doyumsuzluk duyar" diye konuştu.

120’NİN ÜZERİNDE MADALYA ALDI
Sporun kendisi için bir yaşam şekli olduğuna dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi:
"Nasıl insanların günlük yemeye içmeye ihtiyacı varsa ben de spor yapmadan duramıyorum. Yetiştirme yurdunda kaldığım süre içerisinde başladığım sporu hiç bırakmadım. Benim için bir yaşam şekli oldu. Yurtta kaldığım dönemde birçok şampiyonaya katıldım ve madalyalar aldım. Ama 18 yaşında yetiştirme yurdundan ayrıldıktan sonra kalacak yerim olmadığı ve madalyalarımı bırakacak yerim olmadığı için hepsini kaybettim. Hayatıma evlenerek devam ettim ve bu dönemde de spordan hiç kopmadım. Yine şampiyonalara katılmaya devam ettim. Evlendikten sonra katıldığım Türkiye, Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derecelere girerek 120’nin üzerinde madalya kazamdım.’’

64 yaşındaki Durali Yıldız'ın 12 torunu, 120 madalyası var - Resim: 2

GÜNLÜK YAŞAMI SPORLA BAŞLAYIP SPORLA BİTİYOR
Şu an bireysel olarak veteran kategorisinde şampiyonalara katıldığını belirten Yıldız, "Veteran yarışları bayanlarda 30, erkeklerde ise 35 yaş üzeri koşanların katıldığı yarışlardır. Ben son 2 yıldır 60-64 yaş gurubunda yarışıyorum. Günlük yaşantım ise hep spor üzerine kurulu. Sabah saat 05.00’da kalkıp antrenmana başlıyorum. Bir süre dinlenmenin ardından öğleden sonra da yine antrenörümüzün başkanlığında yeniden antrenman yapıyorum" dedi.

64 yaşındaki Durali Yıldız'ın 12 torunu, 120 madalyası var - Resim: 3

BALKAN ŞAMPİYONU OLDU
Veteranlar Dünya Şampiyonası’nda dereceleri bulunduğunu ifade eden Durali Yıldız, 13-14 Mart 2016 tarihinde Romanya’nın Başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen Veteran Balkan Şampiyonası’nda da 1500 ve 3000 metrede birinci olduğunu ve altın madalya aldığını sözlerine ekledi. Ailelere de seslenen Yıldız, ailelerin çocuklarını spor yapmaları için teşvik etmelerini istedi.

dha