Abone Ol

Janset 6 yıldır neden ekranlarda yok?

“Köstebekgiller 2: Gölge’nin Tılsımı” filminde 'Şahane' adlı kötü karakteri oynayan ünlü sanatçı Janset, oyuncuların dizilerden hem şikayet edip hem de oynamasını, “Hiçbir meslek grubunda sıkıntılar dile getirilemiyor.

Janset 6 yıldır neden ekranlarda yok?

Konuşan da aforoz ediliyor. Ayrıca o iş onlar için önemli. Kardeşini okutuyor, annesine bakıyor. Belki de emeklilik maaşı yetmiyor. Ben eskiden çok düşünüyordum. Artık düşünmüyorum. Yoruldum ve harekete geçtim. Belki onlar da yorulur ve harekete geçer” şeklinde yorumladı.

Meydan gazetesinden Yusuf Bülbül'e konuşan Janset, düşük ücretle çalışmak zorunda kalan meslektaşlarına da sahip çıkarak şunları söyledi: "Özellikle oyuncu ve seyircinin arası bilerek bozuldu. Bu sektörü baltalar, onarmaz. Bir dizi tutmadığında filanca oyuncunun dizisi tutmadı denir. Starların sorumlulukları o yüzden fazladır. Oysa tutan bir dizi de yüzlerce insana iş kapısı olur. Bu ülkede bölüm başı asgari ücret alan oyuncular var.”

90'LARIN ARANILAN YÜZÜ JANSET ŞİMDİ NE YAPIYOR?

Şu sıralar tiyatro oyunu ‘Aşk Terapisti' ile Türkiye turuna devam eden Janset, seyircilerin tiyatroya olan ilgisi hakkında da; “Seyirciler de dizilerden bıkmış olabilir. İki saat bir yere varmayan bakışmalar, sonu gelmeyen sahneler. Çok da gömmek istemiyorum. Bir şeyi ne kadar uzatırsanız tadı o kadar kaçar. Birçok dizi yayına giriyor ve kalkıyor. Bunu sebebi senaryo ya da oyuncuların kötü olması değil. Sıkılmış olanlar tiyatroyu alternatif olarak görüyor. Sinema da öyle, seyirci hakkını veriyor.” diye konuştu.

CİHAN