Abone Ol

6 soruda yüz germe sanatı

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, 40 yaş sonrası yüzde oluşan sarkmalar için kesin çözüm yüz germe ameliyatı diyor.

6 soruda yüz germe sanatı

Yüzümüz kartvizitimizdir. Sizi ifade eder, enerjinizi yansıtır. Ancak geçen zaman, yerçekimi, iş hayatının koşturması içinde bazen yoğunluktan yüzümüzü ihmal edebiliyoruz.

Durum böyle olunca özellikle 40 yaşından sonra yüzde hacim kayıpları sarkmaya dönüşür. Ne kadar dinlenmiş olsanız bile gevşemiş cilt, derinleşmiş çizgiler sizi yorgun ve olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, bu gibi durumlarda çok sarkma olan yüzler için yüz germe ameliyatının kesin çözüm olduğunu ifade ediyor.

Yüz germe ameliyatı, kişinin alın bölgesi, alt göz kapak ve yanaklarındaki sarkma ve hacim kaybından dolayı oluşan yaşlı görünümü iyileştirmeye yönelik cerrahi girişimdir. Bazı durumlarda boyun gençleştirme ameliyatı ile birleştirilerek daha geniş bir sonuç elde edilir.

6 soruda yüz germe sanatı - Resim: 1

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu; “Doğru ve dozuna uygun yapılan estetik cerrahi işlemler ile insanın daha yumuşak ve güzel yaşlanması sağlanabilir. Yüz germe ameliyatı da güzel ve doğal yıllanmanızı sağlar” diyor. Ayrıca etkisi güçlü olan yüz germe operasyonunun sonuçlarını kullanarak genç ifadenizi uzun süre taşımanız mümkün.

1- Yüz germe ameliyatı kimlere yapılır?

Genelde 40 yaş üzerindeki erkek ve kadınlar bu ameliyat için adaydır. Yüz gençleştirme işlemleri insanın doğal yapısına uygun, onu farklılaştırmadan, geçirdiği yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve bir miktar da olsa tersine çevirmek için yapılır.

2- Yüz gençleştirme hangi bölgede çözüm üretir?

Yüzün üst ve orta kısmında oluşan sarkmalar, alt göz kapak altındaki derin çizgilenmeler, burun kenarından ağız kenarına doğru inen oluklar, çene kenarındaki sarkmalar nedeniyle yüzde oluşan deformasyonu gidermek için uygulanır.

3- Nasıl çözüm üretilir?

Cerrahınızın tetkik ve kararı neticesinde hastanın ihtiyacına göre endoskopik ve klasik germe işlemlerine ek olarak alt göz kapağı cerrahisi (alt blefaroplasti) de yapılabilir. Ayrıca yüz germe ameliyatı esnasında tamamlayıcı olarak yağ enjeksiyonları, botoks ve dolgu uygulamaları yapılabilir.

4- Yüz germe ameliyatlarının sonucu kalıcı mıdır?

Ameliyat sonrasında da yaşlanma süreci devam eder ve gerilen bölgelerde bir miktar gevşeme ve sarkma olur ama bu durum ameliyat öncesine dönmez. Kullanılan tekniğe ve hastanın özelliklerine göre ameliyatın kalıcılığı değişir.

5- Ameliyat süreci nasıldır?

Yüz germe ameliyatı hastanede gerçekleşir. Sedasyon veya genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi, yapılacak işlemlere göre yaklaşık 3 saat sürer.

6- Ameliyat sonrasında neler yaşanır?

– Yüz germe işlemlerinden sonra hastalar 1 gece hastanede tutulur, ertesi gün taburcu edilirler.

– Şişlik ve morluk bir hafta içerisinde büyük oranda geriler.

– Dikişler 6-7 gün sonra alınır.

– Hasta ameliyattan 48 saat sonra banyo yapabilir.

– Şişlik ve morlukların geçmesi 2-3 hafta sürebilir.

- Yüzün tam olarak oturması ve son şeklini alması, cilt kalınlığına ve yapılan işlemlere bağlı olarak birkaç ayı bulabilir.

- Tüm yüz ameliyatlarından sonra olduğu gibi hastanın 1 yıl kendisini güneşten koruması gerekir.

Yüz Germe Ameliyatında Doğru Bilinen Yanlışlar

• Yüz gerdirme kadınlara özgüdür

Yanlış. Günümüzde daha genç ve sağlıklı görünmek isteyen erkekler de de yüz gençleştirme ameliyatı yaptırıyor.

• Sadece yaşlıların yüz gerdirmeye ihtiyacı vardır

Yanlış. Yüz germe ameliyatına karar vermek için kriterimiz sadece yaş değildir. Cilt farklı nedenlerle zamanla yıpranır, sarkar ve gevşer. Çevresel ve genetik etkiler, sigara içmek, alkol, hastalıklar, güneş ve hatta iyi beslenmemek de ciltte erken yaşlanmaya neden olur. Bu gibi durumlarda ameliyat erken yaşlarda çözüm olabilir.

www.serdarborabayraktaroglu.com

Teşvikiye mah. Maçka Cad. Erhan apt. No:16 D:5 Nişantaşı 05325000580