Abone Ol

50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim

MARDİN'in Derik İlçesine bağlı Göktaş Köyü İlk ve Orta Okulu'nda 8-12 yaşları arasındaki 50 kz öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen temizlik görevlisi M. Ş.Y.'nin tutuklanmasının ardından, köyde sessizlik hakim.

50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim

Tutuklanan temizlik görevlisi M.Ş.Y.'nin kuzeni olan köy muhtarı Haydar Yaşar, köyde çekememezlik durumlarının olduğunu ve olayın iftiradan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Göktaş Köyü'nde, 8 - 12 yaşlarında 50 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen evli ve üç çocuk babası, 52 yaşındaki temizlik görevlisi M.Ş.Y. tutuklanırken, olayla ilgili tartışmalar da devam ediyor. Cinsel istismar olayının ortaya çıkmasının ardından Derik Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, 135 haneli Göktaş köyünde ise sessizlik hakim. Köy halkının yaşananlardan huzursuz olduğunu belirten Köy Muhtarı Haydar Yaşar, tutuklu şüpheli M.ŞY.'nin kuzeni olduğunu söyledi.
Köyde çekememezlik durumlarının bulunduğunu ve olayın iftira olabileceğini belirten muhtar Yaşar, "Bu yıl göreve başladı. Şimdiye kadar köyde her hangi bir olumsuz hareketini görmedik ve duymadık. Kendisi orada çalışıyor. 50 çocuğun ifadesinden bahsediliyor ama 50 çocuğa birden bunu yapması bizi düşündürüyor. Böyle bir olay olmuşsa köylülerin haberinin olması lazım. Çocukların anne ve babalarına söylemesi gerekirdi. Bu 1-2 günde olabilecek bir şey değil. Ben açıkçası inanmıyorum. Ama böyle bir şey yapmış ise ben de onun hakkında davacıyım ve bu işin takipçisiyim. Fakat mağdur ise günahına giremem. Çocukların ifadesini dinlemedim. Ben o gün köyde değildim. Geldiğimde çocukların ifadedesi alınmıştı. Köyümüzde bir çekişme var. Bir birini sevmeyen insanlar var. Çocuklarla görüşmedim ama babalarıyla görüştüm. Bir kaç kişi çocukların ifadelerinin zorla alındığını söylemiş. Ama ben buna tanık olmadım" dedi.
Yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirten köylüler, "Böyle bir olayın doğruluğunun kanıtlanması halinde yazıklar olsun. Ama iftira ise Allah kurtarsın" dediler.


50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim - Resim: 1
50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim - Resim: 2
50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim - Resim: 3
50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim - Resim: 4
50 öğrenciye cinsel istismarın yaşandığı köyde sessizlik hakim - Resim: 5