Abone Ol

50 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Haberlerine Sahte Erişim Engellemesi

"50 milyon dolarlık dolandırıcılık" haberlerine sahte bir "İçeriğin erişime engellenmesi" kararı çıkarıldı.

50 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Haberlerine Sahte Erişim Engellemesi

SuperHaber'in haberine göre, "50 milyon dolarlık dolandırıcılık"  iddiaları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sinoplu iş adamı Fehmi Öztürk, bir süre önce, ortağı Fırat Muşlu ve Gelecek Partili Cuma İçten tarafından, tehdit, şantaj ayrıca kumpasla tam 50 milyon dolarlık nakit ile taşınmaz mal varlığının, organize dolandırıcılık yöntemiyle elinden alındığını iddia etmişti.

ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

İş adamı Öztürk avukatları aracılığı ile başta İstanbul olmak üzere, Çanakkale ve Sinop'ta savcılıklara çeşitli suç duyurusu dilekçeleri vererek konuyla ilgili şikayetçi olmuştu. İş adamı Öztürk'ün kendisini dolandırdıklarını öne sürdüğü Fırat Muşlu ve Cuma İçten ile beraber, Şükrü Derici, Selahattin Tavusbay, Süleyman Özdemir'in yanısıra imam Bayram Karakoç'a karşı açtığı davalar SuperHaber tarafından haberleştirilmişti.

OLUMSUZ NETİCELER SONUCU BÜYÜK SKANDAL!

Bu haberlerle ilgili olarak, iş adamı Fehmi Öztürk'ün şikayetçi olduğu kişiler, SuperHaber'in yazdığı haberlerin içeriğinin kaldırılması için çeşitli tarihlerde savcılıklara başvurmuşlar ve olumsuz netice almışlardı.

Savcılıklar, SuperHaber'in yayınlarının kanunlara uygun olduğuna karar vererek, şikayetlere takipsizlik kararı vermişlerdi. Ancak, geçtiğimiz günlerde, SuperHaber'in e-posta hesabına www.profesorersansen.com adlı bir adresten özenle ve detaylı bir şekilde yazılmış mahkeme kararı ulaştı. Mahkeme karar evrakı Gelecek Partili Cuma İçten adına, İstanbul 4.Sulh Ceza Hakimliği'nden, SuperHaber'in yaptığı Cuma İçten ile ilgili  tüm haberlerin yayından kaldırılması için yapılan bir başvuru ve içerik engelleme kararıydı.

SAHTE MAHKEME KARARI YAZISINDA HAKİM, KATİP VE ÜNLÜ HUKUKÇUNUN ADI KULLANILDI!

Kararda, İstanbul 4.Sulh Ceza Hakimi Mehmet Çağrı Alperen ve aynı mahkemenin katibi Yasemin Özşahin'in ile beraber, avukat olarak da, ünlü ceza hukuku profesörü A.Ersan Şen'in adı yer aldı.

SuperHaber yaptığı araştırmada, adı geçen mahkemeye böyle bir başvurunun olmadığını ve böyle bir kararın çıkmadığını tespit etti. SuperHaber'in avukatı Bekir Sinan Akboğa tarafından yapılan araştırma ile ortaya çıkan sahte mahkeme kararı, İstanbul 4.Sulh Ceza Mahkemesi'nde böyle bir karar olmadığına dair yazı ile resmi olarak tebliğ edildi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE GÜNDEME OTURDU!

Ünlü ceza hukuku Profesörü A.Ersan Şen'in, Cuma İçten adına mahkemeye başvurduğu şeklinde düzenlenen ve  4.Sulh Ceza Mahkemesi hakimi ve katibinin adları da kullanılarak yazılan sahte kararın SuperHaber'e gönderilmesi, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi Sarayı'nda bir anda gündem oldu!

Sahte kararın tespiti sonrasında ismi ve mahkemesinin adı kullanılan hakim Mehmet Çağrı Alperen'in durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şaban Yılmaz'a bildirdiği ifade edildi.

HAKİM, KATİP VE PROFESÖR ERSAN ŞEN ŞİKAYETÇİ OLUYOR!

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, sahte mahkeme kararının ortaya çıkarılmasının ardından, hakim Mehmet Çağrı Alperen ve katip Yasemin Özşahin ve Profesör Doktor A.Ersan Şen'in sorumlular hakkında şikayetçi olacakları öğrenildi. Detaylı bir şekilde hazırlanan sahte mahkeme kararında, Cuma İçten'in avukatı olarak adı yazılan Profesör Doktor Ersan Şen'in bu durum karşısında adeta şok yaşadığı öğrenilirken, suçluların ortaya çıkarılması için konuyu kendisinin bizzat takip edeceği vurgulandı.

CUMA İÇTEN: HABERİM YOK

Diğer yandan konu hakkında SuperHaber'in sorularını yanıtlayan Cuma İçten, sahte mahkeme kararı girişimi hakkında bilgisinin bulunmadığını, kendisinin de bu konuda suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

SAHTE KARAR İÇİN "UYAP" KULLANILDI!

Diğer yandan, SuperHaber aleyhine yazdırılan sahte kararın gerçek olduğunun sanılması için, kısa adı UYAP olan ve Adalet Bakanlığı'na bağlı, "Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi"nin imzasının da dilekçenin sonuna eklendiği görüldü.

Kim ya da kimler tarafından hazırlandığı araştırılan bu sahte mahkeme kararının diLekçesinin son bölümüne "UYAP Bilişim Sistemindeki bu dokumana http://vatandas.uyap.gov.tr adresinden eKjhfno – xXviHuV – QaosnQ3 – W3MUDA= ile erişebilirsiniz." ibaresi yer aldı.