Abone Ol

5 film vizyona girmeden internete düştü!

Amerika'da Sony'e düzenlenen siber saldırıların sonucunda 5 Hollywood filmi vizyona girmeden internete düştü!

5 film vizyona girmeden internete düştü!

ABD’deki Sony Stüdyoları’nın uğradığı siber saldırının ardından 5 yeni Hollywood filmi daha sinemalarda bile gösterilmeden internete sızdırıldı.

Hürriyet’ten Birce Bora’nın haberine göre; sızdırılan filmlerin arasında Brad Pitt’in yeni filmi Fury ve Annie müzikalinin uzun süredir heyecanla beklenen yeniden çevriminin de bulunduğu açıkladı.

Sony konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında “Bu filmlerin internee sızdırılması suç teşkil eden bir davranış. Sorumluları tespit etmek için güvenlik güçleri ile birlikte çalışıyoruz” dedi.

Amerikan basını konu ile ilgili soruşturmaya FBI’ın da destek verdiğini açıkladı.

Geçen hafta Sony Stüdyoları’na karşı gerçekleştirilen bir siber saldırı şirketin eposta sisteminin çökmesine ve bilgisayarlarının donmasına neden olmuş, çalışanlar uzun süre birbirleri ile sadece telefonda iletişim kurabilmişti.

KUZEY KORELİLER YAPTI İDDİASI

Sony’e karşı gerçekleştirilen saldırıyı Guardian’s of Peace (Barışın Koruyucuları) isimli bir grup üstlenirken bir çok uzman bu saldırının Kuzey Kore kaynaklı olabileceğini açıklamıştı.

Amerikan basını Sony Stüdyoları’nın da bu ihtimali göz önünde bulundurduğunu belirtmiş, çünkü Sony’nin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u kızdıran “Interview” (Röportaj) isimli filmi yayınlama hazırlığında olduğunu söylemişti.

James Franco ve Seth Rogan’ın başrollerini paylaştığı bu komedi filmi Kim Jong Un’a karşı düzenlenen bir suikast girişimini anlatıyor.

Kuzey Kore daha önce bir çok kez filmin gösterime girmesini istemediklerini belirtmiş, Haziran ayında yayınladığı bir açıklamada filmi “Bir terör ve savaş aktivitesi” olarak tanımlamıştı.