Abone Ol

Trump'la birlikte ABD'de bir ilk: Başörtülü vekil

45. başkanlık yarışının tamamlandığı ABD'de bir ilk yaşandı. 34 yaşındaki Somali göçmeni ve Demokrat parti vekili İlhan Omer, ABD Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü vekil oldu.

Trump'la birlikte ABD'de bir ilk: Başörtülü vekil

45. başkanlık yarışının tamamlandığı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Demokrat Clinton'ı geride bırakarak ABD'nin yeni başkanı olduğu seçimlerde bir ilk yaşandı.
Temsilciler Meclisi'ne giren İlhan Omar, ABD tarihinde ilk başörtülü vekil oldu. 34 yaşındaki Somali göçmeni Omer, Minnesota'dan seçildi.ABD'de bir ilk! Başörtülü vekil
9 Kasım itibariyle 45. başkanlık yarışının tamamlandığı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olduğu seçimlerde bir ilk daha yaşandı. ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren Ilhan Omar ilk başörtülü vekil oldu. 34 yaşındaki Somali göçmeni Omer, Minnesota'dan seçildi.1982 senesinde dünyaya gelen Ilhan Omar aslen Somalilidir. North Dakota State üniversite mezunu olan Ilhan Omar 2009 yılında Ahmed Nur Said Elmi evlenmiştir. Siyasete Demokratik Parti ile atılan Omar ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü vekil olmuştur.