Abone Ol

4. Uluslararası Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’na ünlü ressamlar katılıyor

Boşnak asıllı sanatçı Yasemen Latife Ayvaz Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nda… Yasemen Latife Ayvaz, üretimlerini İstanbul’a olan hayranlığıyla lirik soyutlamalar olarak şekillendiriyor.

4. Uluslararası Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’na ünlü ressamlar katılıyor

15-18 Mart 2018 tarihlerinde

4.Uluslararası Ankara  Çağdaş Sanat Fuarı’na ünlü ressamlar katılacak.

Türkiye’nin önde gelen genç kuşak sanatçılarından Seyit Mehmet Buçukoğlu

Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nda…

Seyit Mehmet Buçukoğlu, önceki serilerinde olduğu gibi, temeli “yazı” kavramına dayanan yeni eserlerinde, mistik bir yaklaşım ile yüzey resmindeki lirik duyumsamalara yer veriyor.

Yüzeylerin yarattığı mistik algıda, genel atmosferi oluşturan soyut leke katmanları arasına gizlenen, beyaz transparan alanlarla çoğu kez üzeri örtülerek geri plana atılan, hangi dilde yazıldığı bilinemeyen veya okunması imkânsız gibi görünen resimsel-soyut yazılar, eserlerin plastik dilini oluşturuyor. Bu nedenle, eserlerde yazının dili değil, yazının resmi ve izi öne çıkıyor.

Sözler izlerde, izler de sözlerde, tek bir harf, özel bir kelime ya da anlamlı bir cümle gibi gizli ifadeler, mistik duygular barındırıyor… Yaşamın masalsı akışında, süslenerek önümüze çıkan, bazen gizli kalmış bazen de bilinçli olarak gizlenen söylemler gibi…


Boşnak asıllı sanatçı Yasemen Latife Ayvaz Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nda…

4. Uluslararası Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’na ünlü ressamlar katılıyor - Resim: 1

Yasemen Latife Ayvaz : ‘’Sanatseverlerin içsel duygularına ulaşmayı hedefliyorum.’’

Yasemen Latife Ayvaz,  üretimlerini İstanbul’a olan hayranlığıyla lirik soyutlamalar olarak şekillendiriyor. Yapıtlarının soyut lekesellik içinde bir manzarayı ya da şehir görüntüsünü anımsatıyor olması, renklerin, dokuların ve katmanların, kent, insan, yaşam üçgeninde kültürel, etnik ve toplumu var eden değerlerle harmanlanmasını,onlardan izler ve detaylar barındırmasını, tüm bu gerçekliklere sanatsal bakış açısının yüklediği anlamları içeriyor.

‘’Eserlerimden tek bir anlam değil bir çok anlam çıkmakta…’’

4. Uluslararası Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’na ünlü ressamlar katılıyor - Resim: 2

Boşnak asıllı sanatçının, yeni kuşak bir çağdaş ressam olarak kent olgusu içinde ele aldığı sanatsal üretimleri, kaos ve karmaşa içinde yer alan kentte, gözden kaçan, farkına varamadığımız detayları, kimi zaman bir duvar yüzeyinden, kimi zaman bir teknenin kabarmış boyasından, ağaçtan, taştan ya da herhangi bir objenin üzerindeki lekelerde hayat buluyor. Sanatçı için renk, boya, malzeme dışında resim yapılacak her yüzey ya da resmi yapılacak her detay önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda sanatçı için deneysellik te vazgeçilmez bir süreci kapsıyor.

Uluslararası sanat fuarlarına katılacak

Katılmayı planladığı uluslararası fuarlar arasında Art Athina,  Scope Basel ve Scope Miami Beach Çağdaş Sanat Fuarları yer alıyor.

Aygun Tugay, ‘’ Resimlerinde yansıyan en çarpıcı görüntü canlı renklerdir. Bu da sanatçının “fovist” yanının güçlü ve önde olduğunu gösterir. Ayrıca geçmişte yaptığı çizgi roman (comics) ve animasyon uğraşların da “figüratif” yanını oluşturmuştur.

Constantine Valaes,Yunanlılar zeytin ağacını (Zeytinin Dalı) insanlık için paha biçilmez hediye kabul ederler. Barışın,refahın,doğurganlık ve korumanın simgesidir.Yeniden doğuşla ve ışığıyla ilintilidir. Yaşamın ölümsüzlüğünün, korumasının ve zaferin simgesidir.

Galeri Binyıl bu yıl, Uluslar arası Ankara Çağdaş Sanat Fuarında Türkiye ve Yunanistan’dan resim, heykel sanatçılarının karma sergisi ile sunumunu yapacaktır. Sanatçılar; kendi ülkelerinde kariyerlerini ve sanat görüşlerini çağdaş çizgide, özgün üslupları ile üretimlerini yaparak Uluslararası sanat ortamlarında sergilerini, etkinliklerini sürdürmektedirler.


Galeri Binyıl Sanatçıları

Yasemen Latife Ayvaz / Türkiye

Doç. Seyit Mehmet Buçukoğlu / Türkiye

Kürşat Fehmi Gökçe / Türkiye

Şela Mistriel / Türkiye

Prof. Aygun Tugay / Türkiye

Esra Üner / Türkiye

Constantinos Valaes / Yunanistan


Fuar adresi: Galeri Binyıl  B11

ATO, Congresium Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayı, Söğütözü Ankara / TÜRKİYE