Abone Ol

Bakanlıktan flaş karar! 396 kaymakamın yeri değiştirildi

Kaymakam ve vali yardımcılarının atanmasına dair kararname yayımlandı.

Bakanlıktan flaş karar! 396 kaymakamın yeri değiştirildi

İçişleri Bakanlığı'nca kaymakam ve vali yardımcılarının atanmasına dair yeni kararname yayımlandı. 657 ve 2451 sayılı kanunlar kapsamından yayımlanan kararnameye göre, toplamda 616 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

Kararname bünyesinde, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının görev yeri değişirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. 30 kaymakam ve vali yardımcısı ise bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi. Kararnamede ayrıca, 12 mülki idare amirinin bakanlık bünyesinde görev yerlerinin değiştirildi, 9 mülki idare amiri de diğer görevlere atandı. Kararname, Resmi Gazete’de yayımlanırken, İçişleri Bakanlığı’nın sitesinden de duyuruldu.

SAFİTÜRK’ÜN YERİNE KAFKAS’IN ATAMASI DA YAPILDI

Kararnamede, bazı belediyelere başkanvekili olarak görevlendirilen kaymakamlar da yer aldı. Diyarbakır Sur Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Bilal Özkan, aynı zamanda Sur Kaymakamı, Mardin Nusaybin Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Ergun Baysal, aynı zamanda Nusaybin Kaymakamı, Mardin Derik Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Hakan Kafkas ise bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün yerine Derik Kaymakamı olarak atandı.

BAŞKENT’E İKİ KADIN KAYMAKAM

Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Ankara Yenimahalle Kaymakamlığına, Trabzon Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Ankara Evren Kaymakamlığına atanırken, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar ise Van Tuşba Kaymakamlığına getirildi.