Abone Ol

"37 bin Sabah-ATV mağduru ne olacak?" Vatan, Turgay Ciner'i sürmanşetten vurdu!!!

Vatan Gazetesi, Sabah ve ATV hisselerini halka arz etmeye hazırlanan Turgay Ciner'e yüklendi. Üstelik "Sabah-ATV Mağdurları" ifadesini kullanarak. Bakalım yarın Sabah gazetesi nasıl bir cevap verecek?

"37 bin Sabah-ATV mağduru ne olacak?" Vatan, Turgay Ciner'i sürmanşetten...

İŞTE VATAN'IN HABERİ

Ciner Grubu, Sabah ve atv'nin isim hakkının ikinci kez satılmasına neden olacak halka arz için resmen SPK'ya başvurdu. Sabah Yayıncılık, Medya Holding, Sabah Pazarlama şirketlerinin 37 bin yatırımcısının tüm umutlarını söndürecek halka arza onay çıkarsa, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda bir ilk gerçekleşmiş olacak ve bir şirketin isim hakkı ikinci kez halka satılacak.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) halka arza izin vermesi durumunda daha önce Sabah Yayıncılık hisse senedi alan binlerce yatırımcının mağduriyetleri kesinleşecek. Ayrıca Sabah olayının diğer kapalı hisseler için de örnek olması durumunda mağdur yatırımcı sayısı artacak.

Yüzde 33'ü satılacak
Merkez Yayın Holding hisselerini satmak için yaptığı başvuru SPK'nın bu haftaki bülteninde yer aldı. Bültendeki verilere göre Merkez Yayın Holding izin çıkarsa toplam 13 milyon 943 bin YTL'lik hisse senedini borsada halka arz edecek. ÎMKB'nin web sitesinde yer alan verilere göre söz konusu hisseler şirket sermayesinin yüzde 37.95'ini oluşturuyor. Ciner Grubu, Merkez Yayın Holding'in ilk etapta yüzde 33 hissesini satmayı planlıyor.

Halka arza yüksek talep gelmesi halinde ise ek saüş hakkı kullanılarak halka arz oranı yüzde 37.95'e çıkacak. Halka arz sırasında satılacak hisse senetlerinin 12 milyon 254 milyon YTL'lik kısmını, sermaye artırımı sırasında ortakların rüçhan haklarının kısıtlanmasıyla ortaya çıkacak paylar oluşturacak. Ayrıca Ciner Grubu'nun sahip olduğu Park Yaürım Holding, 1.69 müyon YTL'lik hisse satışı yapacak.

105 milyon $ buhar oldu
Ciner Grubu'nun içinde Sabah gazetesi ile atv'nin isim haklarının da yer aldığı Merkez Yayın Holding'i halka açma çalışmaları son dönemde başta Borsa Yatırımcıları Derneği olmak üzere sektör temsilcilerinin büyük tepkisini çekmişti. Eleştirilerin odak noktasını ise daha önce halka arz edilmiş ve parası borsa yatırımcıları tarafından ödenmiş Sabah markasının, hissedarların hakkı hiçe sayılarak tekrar satılması oluşturuyor. 1990 yılında halka arz edilen Sabah

Yayıncılık'ın hisse sırası 2001 yılında TMSF'nin Etibank'a el koyması nedeniyle kapatılmıştı. İşleme kapatıldığı sırada Sabah'ın toplam piyasa değeri 183.1 milyon dolar düzeyindeyken 16 bine yakın yatırımcının elindeki hisselerin değeri de 105 milyon doları buluyordu. Borsacılar, aynı markanın yeniden halka arz edilmesi durumunda söz konusu yatırımcıların bu paraları konusunda bir daha hak iddia edemeyeceklerini belirtiyor.