Abone Ol

300 bin kişi kırmızı külot giymedi

İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, yılbaşı geleneği olan ‘kırmızı don’da satışların düştüğünü belirterek, “Geçen yıl Türkiye’de 1 milyon adet olan satış bu yıl 700 bine geriledi” dedi.

300 bin kişi kırmızı külot giymedi

Dünyada yeni yılın ilk saatlerine kırmızı donla girmenin uğur getirdiğine inanılır. Ancak Türkiye’de bu yıl kırmızı don satışları geçen yıla göre ciddi oranda düştü.

Anıl İç Giyim şirketinin patronu, İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, “Geçen yılki satışlarla bu yılki arasında çok ciddi gerileme yaşandı. Geçen yıl Türkiye genelinde 1 milyon adet civarında olan kırmızı iç çamaşırı satışı bu yıl 700 bin adede geriledi” değerlendirmesini yaptı.

Bu yıl kırmızı iç çamaşırlarının büyüsünü kaybettiğini sözlerine ekleyen Özdinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Büyüsünü kaybetti

“Dünya genelinde kırmızı çamaşırlar yeni yılda uğur getirdiğine inanıldığı için çok satılıyor diye bir algı var herkeste. Gerçekten de kırmızı iç çamaşırları yeni yılda diğer dünya ülkelerine nazaran Türkiye’de çok daha fazla satılan ürünlerin başında geliyor.Ancak bu yıl talep azaldı. Kırmızı çamaşırların satışında düşüş yaşanırken diğer renklerdeki iç çamaşırları takımlarında artış oldu. Beyaz, siyah, ekru ve ten renleri tüketicilerden yoğun ilgi gördü.”

Özdinç, satışlardaki gerilemenin nedenini şöyle değerlendirdi: “Bu yılki kırmızı iç çamaşırındaki satışların düşmesini bayanların değişiklik yaratmak istemesi olarak yorumluyorum. Normalde tüm markalar tasarım ve kumaş olarak çok güzel kırmızı iç çamaşırlarına imza attı. Bu arada bizim markamız özelinde Türkiye’de kırmızı iç çamaşırlarda düşüş yaşanmasına rağmen Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiğimiz kırmızı iç çamaşırlarında artış yaşadık.”