Abone Ol

30 Ağustos resepsiyonunda şaşkına çeviren Dişli haberi

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi 30 Ağustos resepsiyonunda Saray'da yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.

30 Ağustos resepsiyonunda şaşkına çeviren Dişli haberi

Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 30 Ağustos resepsiyonuna katılan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi izlenimlerini yazdı. Selvi, resepsiyonda, AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin Genel Başkan Danışmanı olduğu haberi son dakika gelmesi üzerine çıkan tartışmalara dikkat çekti.

Milletvekillerinin haberi doğrulatmaya çalıştığını belirten Selvi "Benzer tartışmaya damatların tahliyesi sırasında Meclis’te AK Parti kulisinde tanık olmuştum. Belli ki Dişli olayı sarsmış" dedi.

Tartışmalara neden olay ise Şaban Dişli'nin, Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu ileri sürülen eski Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kardeşi olması.

Abdulkadir Selvi'nin "Dişli tartışması ve Bahçeli’nin jesti" başlığıyla yayımlanan (04 Eylül 2017) yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na o kadar kızgın ki, 30 Ağustos’ta Anıtkabir’de dahi tokalaşmadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye o kadar ilgi gösteriyor ki, 30 Ağustos’ta hem Anıtkabir’de sohbet etti hem resepsiyonda en çok zaman ayırdığı isimlerdendi.

30 Ağustos resepsiyonunda Külliye’ye erken gidenlerdendim. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile MHP Lideri Bahçeli, kürsünün solunda oturuyor, zaman zaman sohbet ediyorlardı. Barzani’nin bağımsızlık referandumu kararı hakkında ters düştükleri için en çok Başbakan Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli’nin karşılaştıklarında ne yapacaklarını merak ediyordum.

yazının devamı için tıklayın