Abone Ol

28 Şubat mağduruyum diyen HÜDA PAR'lı kadın AKP döneminde okumuş

"CHP'nin ve 28 Şubat zihniyetinin" mağduru olduğunu iddia eden HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay'ın AKP iktidarında üniversite okuduğu ortaya çıktı.

28 Şubat mağduruyum diyen HÜDA PAR'lı kadın AKP döneminde okumuş

AKP’nin listelerinden Meclis’e giren ve "Hizbullah terör örgürü değildir" diyen HÜDA-PAR’ın İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olan Gülsüm Sena Kiraz Oktuay tartışmalı bir açıklamaya imza attı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, "CHP ve 28 Şubat zihniyetinin Müslüman kadınlara hayat hakkı dahi sunmadığı bir dönemde tesettürümle eğitim hayatımı devam ettirmek için mağduriyetler yaşadım ve onurlu duruşumu bozmadan hukuk fakültesinden mezun oldum" diyen Oktuay "Tüm engellemelerin karşısında ailemin ve partimin desteğini gördüm. Bugün o zorlu yıllarda desteğini gördüğüm ailemin ve HÜDA-PAR’ın yanında avukat kimliğimle duruşuma devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

28 Şubat mağduru olduğunu iddia eden HÜDAPAR yöneticisi Gülsüm Sena Kiraz Oktuay’ın 28 Şubat sürecinin yaşandığı 1997 yılında doğduğu ortaya çıktı. Kadir Has Üniversitesi’nden mezun olan Oktuay İstanbul Barosu’nun kayıtlarına göre de kısa süre önce stajyer avukatlığa başladı.