Abone Ol

26 Haziran'a kadar sürüyor: Venüs Retrosunda sakın bunları yapmayın

Medyafaresi.com astroloji yazarı Dilara Bayrak, 13 Mayıs'ta başlayan Venüs Retrosundan hayatımızın nasıl etkileneceğini yorumladı.

26 Haziran'a kadar sürüyor: Venüs Retrosunda sakın bunları yapmayın

İşte Dilara Bayrak'ın o yazısı:

13 Mayıs - 26 Haziran arası 21 Derece de İkizler burcunda retro (geri) hareketine başlayacak..

Öncelikle Venüs'ün temsil ettiği konulara bir göz atalım, sonrasında retro hareketin nelere sebep olabileceğini açıklayacağım..

Venüs gezegeni aşk, sevgiyi, güzellik, sevgi lisanımız ve ilişki kurma şeklimiz, dişi dürtülerimiz, erkek haritalarında etkilendiği kadın tipini, dünyasal hazlar, keyif verici konular, sanat, moday, estetik konuları, yaratıcı taraflarımız ve tüm maddi değerleri temsil eder.

Gezegenlerin Retro (geri hareket ) seyirleri daima herkesi biraz korkutur. Çünkü bir gezegen geri hareketine başladığı zaman temsil ettiği konularda engellere, gecikmelere, zorlanmalara sebep olur..

Şimdi Venüs'ün 26 Haziran'a kadarki geri hareketi boyunca gündemlerimize para ilişkilerimiz, gönül ilişkilerimizde geçmişten gelen, yarım kalan, karmik kalp meselelerimiz, halının altına süpürülüp masaya yatırılmayan konular ve özellikle geçmişte bıraktığımız eski ilişkileri nedensizce aklımıza düşürüp duracak.

Venüs'ün İkizler burcundaki retro seyri ilişkilerde derinlik aramaktan ziyade zihinsel çekimlere gireceğimizi, tutkudan ziyade daha yüzeysel yaklaşımlarda olacağımızı gösteriyor. İkizler burcu flörtçüdür ve aynı zamanda bol bol dedikoduya sebebiyet verebilir, gireceğiniz dialoglarda sözlerinize dikkat edin, sonrasında başınız ağrımasın.

Estetik operasyonlarınızı askıya alın, biliyorum kuaförler de açıldı gerekli bakımlarınızı yaptırın fakat saç ve imaj değişiklikleriniz için bekleyin. Evinizde gerçekleştirmeyi planladığınız dekorasyon ve tadilata dair işler, almayı planladığınız yeni bir ev yada araç varsa bu dönemde bunları da retro bitimine ötelemenizde ve lüks tüketim ürünleriyle ilgili alımlarınızı ertelemenizde fayda var. Yeni bir ilişki başlatmak ve şayet geçmişten getirdiğiniz bir gündem değilse yeni bir iş kurmakta aynı şekilde önerilmez.

Bir süredir devam eden Venüs Neptün karesi gönül işlerinde yada ticari partnerlerle olan konularda aldatmalara, aldatılmalara açık olduğumuzu göstermekte. İlişkileri idealleştirebilir yada kendimizi kurban psikolojisinde hissettiğimiz durumlara çekilebiliriz.

Ülkemize olası etkilerine bakacak olursak; Transit Venüs Türkiye'nin haritasına göre 12. evde geri hareket edecek.

Sanatçılarla ilgili sarsıcı konular, biten ilişkiler, gizli yaşanan aşklar, aldatmalar ortaya dökülebilir. sağlıkçıları, işçileri, hayvanları, para piyasalarını, hastaneleri, cezaevleri ve huzurevlerini gündememize getirecek, para piyasalarında özellikle altında düşüş yada sabitlenme gözlemlenirken retro hareketi bitiminde hızla yükselişe devam edebileceğini öngörmekle Balık'taki Neptün'ün Venüs'e karesinin yanı sıra gökyüzündeki retro halindeki gezegenleri gözönüne aldığımda ben corona adına halen oldukça endişeliyim, bu konuda tedbirleri elden bırakmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum..

Evet özetle Venüs Retrosu boyunca anlattığım, gezegenin temsil ettiği kararlardan bu süre zarfında uzak duruyoruz. Retro zamanları herkesi daima biraz korkutur. Çünkü gezegenlerin geriye doğru hareket ettiği zamanlarda gecikme ve engellere sebep oluyor demiştik. Aslında Retro zamanlar bizlere fırsatlar sunuyor bir anlamda.

Ben böyle görüyorum. Çünkü yaşadığımız gezegende o kadar ama o kadar süratliyiz ki, çoğu zaman bir durup düşünmeyi, nefes almayı, gündemlerimizi gözden geçirmeyi öteliyoruz.

Şimdi dur, biraz frene bas, başka perspektiflerden bak. Şayet aksiyon almaya devam edersen ben zaten gecikmelere sebep olur, önününe engeller çıkartırım, eylemsiz kal. İşte evren bu mesajı bize ancak retro hareketleriyle iletebiliyor.

Bu süreci yapıcı ve doğru kullanmaya çalışın. Herşeyden önce Venüs dişi yanını daha öfkeli sergileyecektir bizlere, siz ise öfkenizi hayal kırıklığı olarak dile getirin. Gündemlerinizi değerlendirin. Sevildiğini ne şekilde görmek istiyorsun mesela? Ya da sevdiğini ne şekilde iletmek ve hissettirmek istiyorsun ? En büyük sorunumuz sanrılarımızdır. Neyi seviyorsun aslında gerçekten, ililşkilerinizin alt yapısına bakmak, sorgulamak ve bunları gözden geçirmek için bu süreç bir fırsat şimdi.

Her zaman arzu ettiğimiz şey ilerlemektir. Venüs geri hareket ettiği süre boyunca geçmişten getirdiğimiz kalp yaralarımızla, travmalarımızla, çözülmemiş problemlerle, kaçıp durduğumuz üzerini örttüğümüz konularla yüzleşmemizi istiyor. Astrolojiyi doğru kullanalım.

Yazının devamını okumak için tıklayın