Abone Ol

23 Yıllık Tekstil Devi Krize Dayanamadı Konkordato İstedi

Hazır giyim ihracatçıları arasında yer alan Hazar Tekstil San. Ve Dış Tic. AŞ, yaşadığı mali krize dayanamadı. Şirket, konkordato talep etti. Mahkeme, hem şirkete hem sahibine 3 aylık geçici mühlet verdi.

23 Yıllık Tekstil Devi Krize Dayanamadı Konkordato İstedi

Ekonomide yaşanan darboğaz, özellikle tekstil sektöründeki bir dizi firmayı sıkıntıya sürüklemiş durumda. Yaşadıkları sıkıntıyı aşamayan şirketler ya iflas davası açıyor ya da konkordato talep ediyor.

Bu alanda, konkordato talep eden son şirket ise Hazar Tekstil San. ve Tic. AŞ oldu. Bakırköy 3. Asliye Tic. Mahkemesi’nde yapılan başvuru sonrası Hazar Tekstil ile bu şirketin sahibi Feti Ahmet Kayatuzu’ya yönelik 3 aylık geçici mühlet verildi.

 3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ
Mahkeme, şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet verdi. Şirket faaliyetlerinin denetimi için de Türkan Yılmaz, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ile Mustafa Akkuş, geçici konkordato komiseri olarak atandı.

‘KRİZ YILINDA’ KURULDU
İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Hazar Tekstil AŞ, ‘kriz yılı’ olarak da anılan 2001 yılında kuruldu. Genel merkezi İstanbul Bağcılar’da bulunan şirket 5 dönüm alan üzerine kurulu fabrikada üretim yapıyor.

Hazar Tekstil AŞ, Türkiye’nin en önde gelen hazır giyim ihracatçıları arasında yer alıyor.