Abone Ol

2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Hükümetten gelen açıklamalara bakıldığında temmuz ayındaki asgari ücret rakamı çalışanları memnun edecek.

2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Bununla ilgili çeşitli rakamlar ortaya atılırken, tv100 canlı yayınında yeni asgari ücretle ilgili çok net bir rakam verildi. Ekonomist Hikmet Baydar, asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı.

Asgari ücrette pazarlık başladı. Milyonlarca çalışan, “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunu sorarken; Ekonomist Hikmet Baydar, tv100 ekranlarında ilgi ile izlenen Kerem Kırçuval’la 10’dan 12’ye programında net rakamı duyurdu.

Baydar, asgari ücrette 12 bin civarı bir rakamın satın alındığını söyledi. Baydar, “Bunun üzerinde bir rakam olursa sürpriz olacak bizim için ama altını düşünmüyorum.”

Yeni asgari ücretle ilgili birçok rakam dile getirilirken, Ekonomist Hikmet Baydar, tv100 ekranlarında hafta içi her sabah yayınlanan Kerem Kırçuval ile 10’dan 12’ye programında asgari ücrette net rakamı verdi.

Asgari ücrette 12 bin civarı rakamı satın alındığını ifade eden Hikmet Baydar, “12 bin civarı rakam çok büyük olasılıkla satın alındı gibi görünüyor; bunun üzerinde bir rakam olursa sürpriz olacak bizim için ama altını düşünmüyorum. Bütçede ne kadar etki yapacak önümüzdeki süreçte bunu da göreceğiz.”

Baydar, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Ben ücret skalalarının azalan oranla da olsa ileriye doğru itilmesinden yanayım, örneğin en düşüğe yüzde 50 zam yapılıyorsa en yükseğe yüzde 15’te olsa muhakkak bir zam yapılmalı, aksi taktirde skala daraldıkça kaliteli insan olma hedefi zedelenmiş oluyor.”

KAYNAK: tv100