Abone Ol

2020'nin ilk 6 ayında en çok kazandıran yatırım araçları

Milliyet yazarı Zeynep Aktaş bugünkü köşesinde, ''Yatırım araçları içerinde neyi seçerseniz seçin portföyü çeşitlendirmek önemli. İlk 6 ay borsa, euro, dolar ve altında parasını eşit olarak değerlendirenler yaşanan pandemiye rağmen yüzde 16 getiri sağladı'' ifade etti.

2020'nin ilk 6 ayında en çok kazandıran yatırım araçları

Yumurtaları tek sepete koymamak ve farklı enstrümanlarda değerlendirmek önemli Milliyet yazarı Aktaş, ''Yılbaşından bu yana yaşanan gelişmelere bakıldığında 3 Ocak’ta İran Generali Süleymani’nin öldürülmesi ile başlayan gerilimli ortam sonlanmış değil'' dedi.

Zeynep Aktaş'ın yazısnın ilgili kısmı şöyle:

Süleymani’nin öldürülmesinin ardından 30 Ocak’ta DSÖ’den koronavirüs acil durum alarmı gelirken 27 Şubat’ta Rusya ile İdlib gerilimi ve 9 Mart’ta petrolün son 4 yılın en düşük seviyesine indiğini gördük.

11 Mart’ta ilk koronavirüs vakası Türkiye’de tespit edilirken 18 mart’ta ilk ölüm haberi geldi. 2 Nisan 2020’de dünya genelinde Koronavirüs vakalarının sayısı 1.000.000'u aşması küresel bazda merkez bankalarının olağanüstü önlemler almasına ve 1930’lardan bu yana görülmemiş bir parasal genişlemeye yol açtı.

Böylesi yoğun haber ve bilgi akışının yaşandığı bir ortamda değişik alternatifleri değerlendiren yatırımcılar ise kaybetmek bir yana kazandılar. Yılın ilk altı ayında BIST 100, euro, dolar ve altına eşit olarak portföyünü paylaştıran bir yatırımcı ortalama yüzde 16 getiri elde etti.

Yazının devamı için TIKLAYIN