Abone Ol

2017 Kadir Gecesi ne zaman?

İbadetlerine yön vermek isteyenlerin merak etiği Kadir Gecesi tarihi belli oldu. Kadir Gecesi bu sene hangi güne denk geliyor?

2017 Kadir Gecesi ne zaman?

İbadetlerine yön vermek isteyenlerin merak etiği Kadir Gecesi tarihi belli oldu. Kadir Gecesi bu sene hicri takvime göre 21 Ağustos 2017 cuma gününe denk geliyor. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi ibadetlerle dualarla ihya edilecek. Peki bu güne özel hangi ibadetleri yerine getirmeliyiz? İşte Kadir Gecesi faziletleri

KADİR GECESİ NAMAZI PEYGAMBERİMİZİN SÖZÜ

Kadir Gecesi'nde kılınacak namaz için Peygamberimiz, '"Kadir gecesinde bir koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir." demiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allah'tan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.” (Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Kadir gecesinin önemi nedir? Neden Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır? İşte Kadir Suresi'nde anlatılan Kadir gecesi

Kadir Suresi 'Kadir Gecesi nedir bilir misin sen?' diyerek başlıyor ve şöyle devam ediyor;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rabblerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tâ tan yeri ağarıncaya kadar.” (Kadîr sûresi, 1-5)

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi namazı ne zaman kılınır, kaç rekat kılmak gerekir, hangi dualar okunur? İşte cevap.

Kadir Gecesi kılınan Kadir namazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Kadir namazı kılınışı Fatiha ve Kadir Suresi ile olur. Kadir gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

KADİR GECESİ NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Kadir Gecesi namazına niyet ederken şunlar söylenir;

-"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

KADİR GECESİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.
2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi