Abone Ol

1990 yapımı bir film neden Netflix'te zirveye çıktı?

8 Aralık'ta izleyici ile buluşan Dünyayı Ardında Bırak, o günden beri platformun en çok izlenen filmleri arasında yer alıyor

1990 yapımı bir film neden Netflix'te zirveye çıktı?

Julia Roberts'ın yer aldığı 1990 yapımı romantik/komedi film Pretty Woman bugünlerde Netflix'te zirveye çıkmış görünüyor. Peki, ne oldu da film hem Türkiye'de hem dünyada geçen hafta en çok izlenenlar arasına girdi?

Bir tanesi günümüzün gerilim filmi, diğeri ise 1990'ların çok bilinen romantik komedisi... Netflix'in geçen hafta en çok izlenen filmlerinden ikisinin ortak bir yanı var: Julia Roberts.


Ads by Kiosked
Chip dergisinin haberine göre, Julia Roberts ve Richard Gere'in sıra dışı bir çifti canlandırdığı 1990 yapımı “Pretty Woman”, 25-31 Aralık haftası, dünyada Netflix'te en çok izlenen 3. film oldu. Film, aynı hafta Türkiye'de de Netflix'te en çok izlenen 4. film oldu.

 

Netflix rakamlarına göre söz konusu haftada hem Türkiye hem dünyada en çok izlenen 2. film yine Julia Roberts'ın yer aldığı “Leave the World Behind”de (Dünyayı Ardında Bırak).

 

8 Aralık'ta izleyici ile buluşan Dünyayı Ardında Bırak, o günden beri platformun en çok izlenen filmleri arasında yer alıyor. Film eleştirmenler ve seyircileri de aslında ikiye bölmüş durumda. Eleştiri derleme sitesi Rotten'da filmin eleştirmen puanı yüzde 75, izleyici puanı ise yüzde 34.

Pretty Woman neden zirveye çıktı? 
Screen Rant'a göre filmin üzerinden 30 yıl geçmiş olmasına rağmen Pretty Woman'ın Netflix'teki başarısı şaşırtıcı değil. Pretty Woman zaman içinde bir klasik haline gedi. Ancak, Netflix'teki yeniden dirilişi Julia Roberts'ın son filmi Dünyayı Ardında Bırak'ın çok izlendiği bir döneme denk geliyor. Muhtemelen yeni filmi Netflix listelerinde haftalarca kaldığı için, algoritmalar giderek daha fazla Netflix abonesine Roberts'ın diğer filmlerini öneriyor.

Gary Marshall'ın yönettiği Pretty Woman'da Vivian Ward ve Edward Lewis rollerinde Julia Roberts ve Richard Gere rol alıyor.


Lewis, Los Angeles'ta kaldığı süre boyunca kendisine eşlik etmesi için eskort olarak Vivian Ward'ı işe alan zengin bir New Yorklu iş adamıdır. Filmde ikili arasında gelişen ilişkiye mercek tutuyor.

Julia Roberts'ın yeni filmi Dünyayı Ardında Bırak ise bir kıyamet sonrası gerilim filmi. Ödüllü yazar ve yönetmen Sam Esmail'in filmi, açıklanamaz bir durumun ortasında hayatta kalma mücadelesi veren iki ailenin hikayesini anlatıyor. Film Rumaan Alam'ın 2020 tarihli aynı adlı çok satan romanından uyarlandı. Amerika Birleşik Devletleri genelinde büyük bir siber saldırıyı da içeren büyük bir kriz sırasında iki aileye odaklanıyor.

Filmde Three Mile Island kazası, Havana Sendromu, milyonlarca bilgisayarı etkileyen Love Bug virüsü, NASA Siber saldırı gibi gerçekten yaşanmış bazı felaketlere atıfta bulunuluyor.