Abone Ol

19 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? MEB iş takvimine göre tatil günleri

19 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merak edilen konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

19 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yüz binlerce öğrenci özel etkinlikler düzenleyip bu özel günü kutlamaya gidecekler. Kutlamaların yapılacağı bu özel günde gerek çalışanlar gerekse öğrenciler resmi tatil olup olmayacağını sorguluyorlar. Peki, 19 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? İşte, MEB iş takvimine göre tatil günleri.
19 Mayıs tatil mi sorusunu yönelten yüz binlerce çalışan ve öğrenci, bu gün içerisinde tatil olup olmayacağını merak etmeye başladı. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul gören bu günde, okullarda eğitim gören gençler tarafından etkinlikler düzenlenecek. Peki, bu etkinliklerin düzenleneceği ve anma günü olarak kabul edilen 19 Mayıs tatil olacak mı? İşte, 19 Mayıs tatil mi sorusunu yönelten yüz binlerce kişinin araştırdığı konu ve detayları

19 MAYIS TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ulusal Bayram ve Genel Tarihler Kanunu kapsamında, 1981 yılından bu yana resmi tatil olarak kabul edilmektedir. 19 Mayıs bu yıl da aynı şekilde resmi tatil olmaya devam edecektir. İşte, konuyla ilgili o kanun ve diğer resmi tatil günleri;

Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü ve 1 Mayıs günü genel tatil günleridir.

A) Resmi bayram günleri şunlardır:

1. (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.

2. 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.

3. 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır.

B) Dini bayramlar şunlardır:

1. Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.

2. Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.

C) (Değişik: 22/4/2009 - 5892/1 md.) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü tatilidir.


D) (Değişik: 20/4/1983 - 2818/1 md.) Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü ve 1 Mayıs günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir. (1)

Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır.

Mahiyetleri itibariyle sürekli görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır.

29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur.

19 MAYIS NEDİR?

Atatürk 'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin millî bayramıdır.

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935’te "Atatürk Günü" adı altında kutlanmıştır. Beşiktaş 'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.

Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.

20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.
hürriyet