Abone Ol

15 Temmuz gazisinden AKP'li Turan'a: Hangi ağaç kovuğundan çıktınız?

Muhalefetin eylem yapan 15 Temmuz gazileri ile ilgili sorusuna gazilere iş verdiklerini söyleyerek, "Şehitler bizim, bırakın bu artistlikleri" diye yanıt veren AKP'li Bülent Turan'a tepki 15 Temmuz gazisinden geldi.

15 Temmuz gazisinden AKP'li Turan'a: Hangi ağaç kovuğundan çıktınız?

15 Temmuz şehit aileleri ile gaziler, madalyadan başka bir şey alamadıkları iddiasıyla eyleme başladı. Konuyu Meclis’e taşıyan muhalefet partileri, paraların akıbetini sordu.

Bir süredir taleplerini gündeme getirmek için eylem yapan gaziler son olarak AKP Genel Merkezi'nin önünde polisle karşıkarşıya geldi. Konu TBMM'de de tartışma konusu oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ‘'309 milyon lira para toplandı. Bu para nerede, neden sahiplerine verilmiyor? Önce bakanlıkta, sonra vakıfta dediler, hâlâ para ortada yok. Önce bakanlıkta, sonra vakıfta dediler, hala para ortada yok. Gaziler Ankara'da bu parayı istedi ve sıra gazileri dövmeye geldi. Polis şiddetine maruz kaldılar'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise “Paraların üzerine yattılar, ödemeyecekler'' açıklaması yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da “4 yıldır paralarını istiyorlar, sopa verdiler. Gazilere polisle sopa attıran iktidar olarak tarihe geçtiler'' diye konuştu.

Muhalefetin eleştirilerine yanıt AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

Erdoğan'ın ifadesiyle şehit yakınları ve gazilerin kendilerinin öz kardeşleri olduğunu belirten Turan, "Daha önce 15 Temmuz gazilerini ti'ye alanlar, bunlar 'tiyatro' diyenler, dolaylı olarak tiyatronun oyuncularının da gaziler olduğunu düşünenler, 'boşa sokağa çıktınız, kafa kestiler' diyenler, bugün nahoş bir görüntüden yola çıkarak olmadık ithamlarda bulunuyorlar.

Toplanan paraların her bir kuruşu şeffaf bir şekilde Vakıf hesabına yatırılmıştır. Pandemi sürecinde nisan, mayıs ve haziranda gazilerimize 3 defa ödeme gerçekleştirildi." değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Turan, 15 Temmuz gazilerinden Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan'ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandığını anımsatarak, "Bizim gazilere nasıl baktığımızı, gazilerimiz başta olmak üzere tüm milletimiz bilir." dedi.

Söz konusu olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gazilerle tek tek görüştüğünü ve haklı taleplerinin değerlendirildiğini belirten Turan, CHP'li milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine de "15 Temmuz akşamı evinde kahve içip, 16'sında gazilere 'tiyatro' diyenler, bugün en arkadan artistlik yapıyorlar. Şehitler bizim, bırakın bu artistlikleri." ifadelerini kullandı.

GAZİ'DEN SERT TEPKİ

Bülent Turan'ın Meclis'te yaptığı açıklamalara tepki ise yine bir 15 Temmuz gazisinden geldi.

15 Temmuz gazisinden AKP'li Turan'a: Hangi ağaç kovuğundan çıktınız? - Resim: 1

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı önünde darbiciler tarafından vurularak gazi olan Murat Daşdemir, sosyal medya üzerinden AKP'li Turan'a verdiği yanıtta, "Sayın @turanbulent bey. Bir lütuf gibi bize iş verdiğini söyleminiz bizi çok rahatsız etmiştir. Keşke aynı söylemi 4-5 yerden maaş alan bürokratlar içinde söyleseydiniz. Ayrıca o iş verdik dediğiniz Gaziler çalıştıkları yerlerde ne gibi sorunlar yaşıyor? Onu da araştırsaydınız. Büyük Dedem Şıxo Rawî Reşî (Rişvanlı Rawé'nin oğlu Şeyho) ingilizlere esir düşüp 7 yıl Hindistanda kaldı. GAZİdir.
Dedem Hasân e İncov (İnce Hasan) GAZİdir. Ben Murat Daşdemir Gaziyim.
Sahi siz kimsiniz? Hangi ağaç kovuğundan çıktınız? Kimin davarını çalıp Beylik taslıyorsunuz? Bu DEVLET kimsenin babasının malı değildir.
@turanbulent bey. Sen kimsin ki bize lütuf yaparmış ve sadaka verirmiş gibi tavırla bizleri küçük düşürmeye çalışıyorsun. " dedi.

15 Temmuz gazisinden AKP'li Turan'a: Hangi ağaç kovuğundan çıktınız? - Resim: 2