Abone Ol

128 Milyar Dolar Nerede Afişine Kesilen 13 Bin Liralık Ceza İptal Edildi

Burdur’da, '128 Milyar Dolar Nerede' pankartı asan CHP Bucak İlçe Başkanlığı’na en üst sınırdan kesilen 13 bin 237 TL'lik ceza iptal edildi.

128 Milyar Dolar Nerede Afişine Kesilen 13 Bin Liralık Ceza İptal Edildi

Burdur'da CHP Bucak İlçe binasına 15 Nisan 2021 tarihinde astığı “128 Milyar Dolar Nerede” yazılı pankart gerekçe gösterilerek 'Kabahatler Kanunu' uyarınca partiye  13 bin 237 TL ceza kesilmişti. Ahmet Sedat Oktay, yaptıkları itiraz sonucunda en üst sınırdan kesilen 13 bin 237 TL’lik cezanın iptal edildiğini açıkladı.

“Adalet yerini buldu” diyen Ahmet Sedat Oktay, şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Bucak İlçe Başkanlığı olarak, 15 Nisan 2021 tarihinde ‘128 Milyar Nerede’ pankartını ilçe başkanlığımıza astığımız için 13 bin 237 TL idari para cezası uygulanmıştı. Biz, bunun bir haksızlık olduğunu düşünerek Bucak Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazlarımızı yaptık ve adalet yerini buldu diyebiliriz. Sulh Ceza Hakimliği’nin geçen hafta verdiği kararla bu ceza iptal oldu. Tüm yurttaşlarımıza tekrardan seslenmek istiyorum. Milyonlara yakın insan, bu rekor cezamızın tarafımızdan ödendiğini düşündü. Bu konuda insanlar, hak arama mücadelesini verdikleri için cezalandırılabildiklerini; ceza verenlerin, haksızlık ve hukuksuzluk yapanların yanına kar kaldığını düşünmüştü. Vatandaşlarımız, yurttaşlarımız müsterih olsun, bu ceza iptal edildi. İlgisini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza, yurttaşlarımıza tekrardan teşekkür ederim.” (ANKA)